Yurt Dışındaki En Ünlü Çikolata Markaları

Çikolata, ilk kez yaklaşık 4 bin yıl önce Meksika’da içecek olarak tüketilmeye başlanmıştır. Bugün hemen hemen herkesin tükettiği, kimilerinin bağımlısı olduğu bir yiyecek haline geldi. Bu yazımızda, Glocalzone olarak çikolata tutkunları için yurtdışındaki en ünlü çikolataları derledik. Eğer sen de bir çikolata tutkunuysan, listemize göz atmanı öneriyoruz. Hazırladığımız listede bulunan bu en ünlü çikolata markaları, ağzında farklı tatlar bırakacak şahane çikolatalar üretiyor. Farklı ülkelerden, farklı tatlar ve şekillerdeki en ünlü çikolata markalarını beraber keşfetmeye ne dersin?

Ä°lgili resim


Saf, acı, siyah çeşitlerinden tutun da heykel gibi işlenmiş, bol meyveli, trüflü, kremalı, süslü türlerine kadar binlerce şekle bürünen bu çikolatalara adet aşık olacaksın. Eğer yakın zaman da bir yurtdışı seyahatin yoksa Glocalzone‘la istediğin ürünü sipariş verebilirsin. Eğer gezginsen veyahut sık seyahat ediyorsan o zaman para kazanabilirsin. İşte yurt dışından almak isteyeceğin en ünlü çikolata markaları.

1. Moonstruck Chocolate Co

Moonstruck Chocolate Co en ünlü çikolata markaları listemizde birinci geliyor. Marka espressolu, portakallı, karamelli gibi damak tadına hitap edecek çeşit çeşit şekerlemeler, barlar üretiyor. Ürünlerinin bazılarında Kara kedi, uğur böceği ve kuzu gibi ilginç şekiller, bazılarında ise klasik şekiller ve tasarımlar var. Bu yeterli değilse şayet, soğuk kış günlerinde damağını gıdıklamak ve kalbini ısıtmak için çeşitli sıcak çikolata karışımları da bulunuyor.

en ünlü çikolata markaları

2. Wittamer

Wittamer, Belçika’da Brussels bölgesinde bulunan, gurme çikolatalarıyla ünlü butik bir çikolata dükkanıdır. Tıpkı Alman çikolatası gibi Belçika çikolatası da ünlü çikolata markalarından biridir. Sütlü çikolataları şekersiz, meyveli çikolataları saf ve dengelidir.

3. Richart

Richart ailesi, 1925’te Fransa’nın Lyon kentinde gurme çikolata ve Fransız makaronları yapmaya başladı ve dünyanın en iyi çikolata markalarından biri haline geldi. Çikolatacı, çalışmalarından dolayı otoritelerden büyük övgüler aldı: National Geographic’in Inside Travel, onu dünyanın en iyi çikolatalarından biri olarak adlandırdı.

Üstelik Fransa’nın en prestijli şekerleyicisi onurlu Ruban Bleu’yü de toplam yedi kez kazandı. Diğer ağız sulandıran tatlara ek olarak, Richart, orijinal kakao tadını daha iyi hissedilmesi için karışımın içine balzamik veya kavrulmuş kahve gibi tadıma farklı deneyimler kazandırmayı amaçlar.

richart chocolate ile ilgili görsel sonucu

4. Teuscher

Diğer ünlü çikolata markalarından birisi: Teuscher. National Geographic Dergisi tarafından Dünyanın En İyi Çikolatası olarak adlandırılan Teuscher, yıllarca süren çikolata tutkusu ve geleneği sayesinde ilahi bir çikolata deneyimi sunuyor. Zürih merkezli İsviçre çikolata, İsviçre Alpleri’ndeki küçük bir kasabada başladığından bu yana 70 yılı aşkın bir deneyime sahip ve hem gurmeler hem de eleştirmenler tarafından dünyanın en iyisi olarak kabul ediliyor.

Ä°lgili resim

Teuscher çikolatası, en pahalı fındık, badem ezmesi, meyve, kakao ve diğer doğal malzemeler de dahil olmak üzere, en iyi fındık, badem ezmesi, meyveler, kakao ve diğer doğal içerikler ile birlikte, çikolataya koruyucu maddeler, kimyasal maddeler veya katkı maddeleri eklemeden karıştırılarak yapılır.

5. Valrhona

Fransa’nın Rhône Vadisi’nde doğan Valrhona, çikolatanın Rolls Royce’u olarak kabul edilir. Fransız lezzetinin ne kadar güzel olduğunu anlatan Valrhona, 1922’den beri kuvertür(Çikolatanın ham maddesi) üretiyor. Valrhona, Güney Amerika’daki ve
Karayipler’deki tarlalardan doğrudan satın alınan nadir kakao çekirdeğinin lezzetini arttırmak için bir dizi benzersiz teknikler kullanarak tanınabilir aromatik profiller yarattığı için bilinir.

Dünyanın en iyi çikolata markalarından biri olan Varlhona, karmaşık, dengeli ve tutarlı lezzetlerle eşsiz, usta ellerde şekil alan kaliteli çikolata yaratmaya kendini adamıştır.

6. Amedei

Çabasız şık ve kusursuz yapılmış çikolataları ile dünyaca tanınan Amedei, İtalya’nın mükemmelliğini göstermektedir ve en iyi çikolata markalarından biri olarak kabul edilmektedir.

Amedei’nin bitter çikolatası Amedei Porcelana, dünyanın en pahalı çikolatasıdır. “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar”, and the “Golden Bean award” (Academy of Chocolate Awards) gibi pekçok ödüle sahip.

7. Esthechoc

Koyu çikolata yemenin sağlıklı yolu, en az% 90 kakao içeren çikolataları tüketmektir. Bununla birlikte,% 90’lık kakao çubukları bulmak çoğu zaman nadirdir. Esthechoc, “Dünya’nın İlk Gençleştirici Çikolatasını“ yarattı – bu çikolatanın cilt sağlığını iyileştirdiği klinik olarak kanıtlanmıştır.

İçerisinde bulunan bileşenler, antioksidan koruma sağlar, iltihabı azaltır, cilttki mikrosirkülasyonu artırır ve cildin sağlıklı oksijen seviyelerini korur. Ve bunların hepsi sağlıklı ve genç görünen bir cilde neden olur.

Esthechoc, vegan,% 100 doğal ve sadece 38 kilokaloridir.

Dilediğin çikolatayı sipariş edebilmek için Glocalzone’u hemen indir!