amerikada-ucuz-olan-giyim-markalari

Amerika’da Ucuz Olan Giyim Markaları

Tam bir tekstil cenneti olan ülkemizde giyim sektöründe pek çok yerli marka bulunsa da yabancı markalar da bir hayli öne çıkmaktadır. Yaşanan ekonomik dalgalanmalar neticesinde Amerika’da ucuz olan giyim markaları, ülkemizde daha pahalıya satılabilmektedir. Bazı markalar ise ülkemizde bulunmamaktadır.

Bu yazıda Amerika’da ucuz olan giyim markalarından bahsedeceğiz. Ayrıca ülkemizde olmayan markalara da değineceğiz. Siz bu markalardan giyinmek isterseniz Glocalzone üzerinden istediğiniz ürünü sipariş ederek yurt dışından getirtebilirsiniz.

Glocalzone yurt dışına seyahat edenlerle bu ülkelerden ürün getirtmek isteyenleri buluşturan bir platform. Aklınıza gelecek her türlü ürünü (teknoloji, giyim, kozmetik gibi) sisteme girerek seyahat edecek biriyle eşleşebilirsiniz.

Amerika’ya seyahate mi çıkıyorsunuz? Glocalzone’u indirip seyahat bilgilerinizi girerek yurt dışından ürün getirtmek isteyenlere yardımcı olabilirsiniz. Böylelikle kazandığınız parayla gezinizi daha ucuza getirebilirsiniz!

Topshop

Amerika’da ucuz olan giyim markaları arasında aklımıza ilk Topshop geliyor. Geçtiğimiz senelerde ülkemizde satılsa da faaliyetlerini sonlandıran Topshop artık maalesef Türkiye’de bulunmayan markalar arasında.

Hem kadın hem erkek kategorilerinde ürün çıkarsa da kadın kıyafetleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca marka tişört, pantolon, hoodie gibi ürünleriyle de dikkat çekmektedir. Amerika’ya gittiğinizde uygun fiyatlarla alışveriş yapabileceğiniz markalardan biridir.

Markanın fiyatları hakkında bilgi vermemiz gerekirse; 15 dolara bile elbise alabileceğiniz bir markadır. Fiyatları oldukça uygundur. Amerika’ya gittiğinizde mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

Amerika seyahati planlıyorsanız Türkiye’de olmayan popüler markalar yazımıza da göz atabilirsiniz.

Forever 21

Kaliteli ürünleri ve farklı tasarımlarıyla öne çıkan Forever 21 de ülkemizde bulunmayan markalar arasındadır. Markanın ürünlerini kullanan pek çok kişi Forever 21’in ülkemizde de satılmasını dört gözle beklemektedir.

Özellikle kadın tekstili kategorisinde öne çıkan bir markadır. Erkek kıyafetleri üretse de kadınlara yönelik ürün çeşitliliği çok daha fazladır. Marka yakın zamanda internet sitesi üzerinden Türkiye’den sipariş kabul etmeye başlamıştır. Ancak yüksek kargo ücretleri nedeniyle pek çok kişi satın almayı tercih etmemektedir.

Markanın ürünleri Amerika’da 20-80 dolar arasında satılırken Türkiye’den sipariş vermek istediğinizde fiyatlar 800-2000 lira arasında değişmektedir. İndirim dönemlerinde çok daha ucuza satın almanız mümkündür.

GAP

Ülkemizde neredeyse üst segment denecek fiyatlarla satış yapan Gap, Amerika’da ucuz olan giyim markaları arasındadır. Mağazalarından 35-80 dolar arasında değişen fiyatlarla sahip olabileceğiniz pek çok ürün Türkiye’de 600-2000 TL arasında satılmaktadır.

Gündelik sokak giyimi tarzını benimseyen marka son yıllarda klasik ürünleriyle dikkat çekse de klasik parçası hiçbir zaman değişmemektedir. Üzerinde GAP yazan kapüşonlu hoodieler, markanın en sevilen ürünlerinden biridir.

The North Face

Ülkemizde epey pahalıya satılan The North Face ürünleri, Amerika’da kalitesine oranla oldukça ucuzdur. Halkın gündelik hayatında rahatlıkla satın alabileceği fiyatlardadır.

Montlarıyla öne çıkan markanın ürünleri ülkemizde 14.000 liraya kadar yükselen fiyatlarla satılmaktadır. Amerika mağazalarında ise fiyatları 150 dolardan başlamaktadır. 59 dolara hoodie almak bile mümkündür.

1966 yılında doğa yürüyüşü malzemeleri satmak üzere yola çıkan marka 1980’li yıllarda ürün skalasını epey genişletmiştir. 90’lı yıllarla birlikte iyice büyüyen The North Face, dünyanın neredeyse her yerinde satılır duruma gelmiştir. 

Nike

Ülkemizin en sevilen ve en çok tercih edilen markalarından biri olan Nike da Amerika’da daha ucuza satılmaktadır. Ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları nedeniyle bir hayli yüksek fiyatlara satılan marka geçmiş yıllarda çok daha uygun fiyatlıydı.

Genelde ayakkabılarıyla öne çıkan bir marka olsa da son yıllarda dünyada değişen moda anlayışıyla birlikte kıyafet kategorisinde de öne çıkmaya başladı. Hoodieler, beyaz çorap ve gri eşofmanlar markanın en çok satılan ürünleri arasına girdi.

Amerika’da bir Nike mağazasından 45 dolardan başlayan fiyatlarla kıyafet alabilirsiniz. Türkiye’de ise bu rakam 1000 lirayı bulmaktadır. Markanın ayakkabıları ise Amerika’da ortalama 120 dolara satılırken Türkiye’de ortalama fiyat 2500 lirayı bulmaktadır.

Ayrıca Nike ürünlerini, Amerika’da indirim dönemlerinde ve outlet mağazalarda çok daha ucuza bulabileceğinizi de eklemeliyiz.

Levi’s

Ülkemizde kaliteli kot pantolon denildiğinde akla gelen Levi’s, son yıllarda oldukça yüksek fiyatlarla satılmaktadır. Amerika’da ise ülkemizde satıldığından çok daha ucuz fiyatlarla satılmaktadır.

Kadın ve erkek kot pantolonlarıyla öne çıkan marka 1853 yılında kurulmuş, oldukça köklü bir markadır. Levi’s’ın Amerika mağazalarında fiyatı en fazla 50 dolar olan yüzlerce ürün bulunmaktadır. Türkiye’de ise tişörtler bile 400-500 liradan satılmaktadır.

Markanın kot pantolonlarının fiyatları neredeyse 2000 lira bandındadır. Amerika’dan aldığınızda, indirim dönemine de denk geldiyseniz her türlü çok daha ucuz olacaktır. Ayrıca kadınlar için ilk kez kot pantolon tasarlayan marka unvanını da elinde tutan Levi’s bugün dünyanın en büyük giyim markalarından biridir.

Lee

Amerika merkezli bir denim ve casual giyim markası olan Lee, ülkemizde de satışı bulunan markalar arasındadır. Ülkemizde Boyner’de ve resmi onaylı satış noktalarında satılan Lee, sezonun trendlerini belirleyen ürünleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca marka dünyanın dört bir tarafında satılmakta, beğeniyle kullanılmaktadır.

Lee’nin 130 yıllık tecrübesiyle oluşturduğu rahatlığı şıklıkla buluşturan kıyafetler bir kıyafetten çok daha fazlasıdır. Lee kıyafetlerle ilgilendiği kadar hislerinizle de ilgilenen bir markadır. Bütün kıyafetlerinin özgüveninizi artıracağını, hayata karşı dik bir duruş sergilemeniz için tasarlandığını söylemektedir.

Markanın fiyatları Amerika’da 20 dolardan başlamaktadır. Ürünleri arasında 100 doların altında yüzlerce ürün bulunur. Türkiye Beymen’deki fiyatları ise 500 liradan başlayıp 2500 liraya kadar çıkmaktadır.

Markanın global sosyal medya hesaplarını takip ederek indirim dönemlerini de yakalarsanız Amerika fiyatları çok daha uygun olabilmektedir.

Victoria Secret

Dünyanın en ünlü iç giyim markalarından biri olan Victoria Secret, ülkemizde de pek çok mağazası bulunan markalardandır. Ancak ülkemizde oldukça yüksek fiyatlara satılan Victoria Secret, Amerika’da ucuz olan giyim markaları arasındadır.

Sütyen, külot, iç giyim, uyku giyimi, spor ve ev giyimi, güzellik, çanta, aksesuar, plaj gibi kategorilerde üretim yapan marka düzenlediği defilelerle de adından sıkça söz ettirmiştir.

Bütün bunların yanında Victoria Secret, sosyal sorumluluk projelerine de önem veren ve büyük katkılar sunan bir markadır. Amerika’da 10 dolardan başlayan fiyatlarla satış yapan markanın ürünleri Türkiye’de neredeyse 1000 liradan satılmaktadır. Yine de marka pek çok kadının favorisi konumundadır. 

Bu yazıda Amerika’da ucuz olan giyim markaları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Sizler de Glocalzone’u kullanarak istediğiniz ürünleri Amerika’dan çok daha uygun fiyatlarla getirtebilirsiniz.