İspanya'dan Ne Alınır

İspanya’dan Ne Alınır? 9 Tavsiye

İspanya’dan ne alınır, İspanya’nın neyi meşhurdur konusunda emin değilsen, endişelenme. Senin için Glocalzone olarak harika bir liste hazırladık.

İspanya, dünyanın en popüler tatil ülkelerinden biridir ve inanılmaz bir mimariye, tarihe ve plajlara ve ayrıca belirgin bir şekilde eşsiz hediyelik eşyalara ev sahipliği yapmaktadır.

İşte el yapımı ürünlerinden, flamenko gitarlarına, dünyanın ilk mavi şarabından, yerel lezzetlerine sadece İspanya’da alabileceğin ürünlerin listesi!

1. Zeytinyağı

İspanya’dan ne alınır dendiğinde akla ilk gelen şey tabii ki zeytinyağı. İspanyol zeytinleri ve zeytinyağı oldukça lezzetlidir.

İspanya’nın dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi olduğunu biliyor muydun? Evet, İspanya dünyanın en iyi zeytinyağının bir kısmını üretiyor hatta İtalya ve birçok avrupa ülkesine de ihraç ediyor. İspanya’da zeytinyağı düzenli olarak, çoğunlukla salatalar, salata sosları ve yemek pişirmek için kullanılır.

İspanya’da herhangi bir markette Avrupa’da satın alabileceğinden daha düşük bir fiyata sızma zeytinyağı satın alabilirsin. Tercihine göre ister plastik bir şişede ister teneke kutuda satın alabilirsin. Fakat paketlerken bu durumu göz önünde bulundur. Valizine yerleştirirken de tekrar kontrol etmeyi unutma. Eve giderken almamayı tercih ediyorsan, online olarak da satın alabilirsin. Fakat biraz daha pahalı olacaktır.

2. Cava veya Şarap

Cava (İspanya köpüklü şarabı) veya şarap İspanya’ya gidiyorsanız mutlaka tatman gereken bir lezzet. İspanya’dayken bu şarapları mutlaka tatmanı öneririz fakat evde de tüketmek istersen herhangi bir süpermarketten ya da lokal marketten makul fiyatlara satın alabilirsin.

İspanya’da iyi şaraplara diğer ülkelere oranla çok daha ucuza sahip olma imkanına sahipsin. Fakat  şarap alırken, seyahat için doğru paketlemeyi yaptığından emin olmalısın.

3. Mavi Şarap

İspanyol şirketi Gïk, dünyanın ilk mavi renkli şarabını 2016 yılının sonlarında piyasaya sürdü ve geleneksel şarap severler bu duruma pek sıcak bakmadı.

Mavi şarap, kırmızı ve beyaz üzümlerin doğal pigmentler ve tatlarla birleştirilmesinden yapılır. İspanya’daki şaraphanelerde bulabilir veya seçili restoranlarda bir kadeh deneyebilirsin.

4. Rock Efsanelerinin En Sevdiği Gitar

İspanya’ya gittiğinizde Conde ailesinden Felipe Conde’dan bir gitar satın alabilirsiniz. Conde ailesi, 100 yılı aşkın bir süredir gitar üretiyor. Siz de Bob Dylan, Cat Stevens, Leonard Cohen ve Paco de Lucía dahil olmak üzere flamenko efsanelerinin ayak izlerini takip edin!

Fiyatları ucuz değil – 2,500 Euro’dan (2,186 £) başlıyor ve 11,000 Euro’ya kadar (9,620 £) ulaşıyor – ancak ömürlük bir yatırım yapmış olursunuz ve köklü rock geçmişi için de fiyat etiketine değer.

5. Turrón Şekeri

Eğer tatlı düşkünüysen Turrón Candy kutusundan daha iyi bir İspanyol hediyesi olamaz. Sadece, kavrulmuş badem, bal ve yumurta aklarından oluşan Turrón, geleneksel çıtır bir İspanyol esintisidir. Bir veya iki güzel paketlenmiş kutu size gayet yeterli olacaktır.

Sert ve kıtır kıtır olması, kırılma ya da dökülme ihtimali oldukça düşük olduğu için eve kolayca götürebilirsin. Ayrıca bu şekerleme Turrón de Navidad (Noel Turrón) olarak da bilinir, İspanya’da Noel döneminde mutlak bir zorunluluktur, ancak yalnız kış mevsimleri için olduğu kanısına düşmeyin – yılın herhangi bir başka zamanı da oldukça şahane! Noel döneminde ziyaret ediyorsan, Barselona’daki bu büyülü Noel pazarlarına göz atmayı unutma!

Barselona Gezi Rehberi için tıklayın!

6. Espadril

Bu popüler yaz ayakkabısının yurtdışındaki versiyonlarını alabilirsin, ancak orijinal Espadril yalnızca İspanya’da satın alınabilir. Madrid’deki Casa Hernanz, 1840’dan beri ip tabanlı bir ayakkabı olan espadrilleri yapıyor ve İspanya’daki en uzun soluklu espadrille üreticilerinden biri.

Aslen fakir ve işçi sınıfının ayakkabısı olan espadril, 1948 yapımı Key Largo filminde Lauren Bacall’ın spor yaptığı bir sahnede espadril giymesiyle, dünyada büyük yankı uyandırdı. O zamandan beri yaz modasının vazgeçilmezlerinden.

İspanya’ya gitmişken para kazanmak ister misin? Glocalzone’a seyahat tarihlerini girerek yurt dışından ürün isteyen kullanıcıların taleplerini karşılayabilir ve böylelikle para kazanabilirsin!

Glocalzone‘a ücretsiz üye olmak için tıkla!

7. Menorca Cin

Minorka adası, ilk olarak 18. yüzyılda Büyük Britanya tarafından işgal edildiğinde cin yapımına başladı ve İngiliz askerleri, en sevdikleri bu sert içkinin tanıdık tadını çıkarmak istedi. İngiltere, 1802’de adadan ayrıldı. Ancak 20. yüzyılda Xoriguer gibi ticari markalarla Menorca cinleri çırpmaya devam etti. 1997’de içki, ‘Menorca Gin’i’ resmi ismini aldı, bu yüzden dünyada başka hiçbir yerde yapılamaz.

8. Flamenko Kıyafetleri

İspanya, flamenko elbisesini, şalını veya ayakkabısını almak için mükemmel bir yer haline getiren dramatik ve tutkulu müzikal ve flamenko tarzına ev sahipliği yapıyor. Biraz daha küçük bir şey istiyorsan, kastanyet(parmaklara takılan zil) alabilirsiniz. Flamenko dansçılarının vurmalı çalgılarda yaygın kullandığı bir üründür.

9. Paella Tavası

İspanya’dan ne alınır? sorusunun son ama önemli cevaplarından biri de otantik bir İspanyol paella tavası alarak mükemmel İspanyol klasiklerini evinde de yapabilirsin. Valencia’da paella tavalarında patlama yaşanıyor, ama bunları ülke genelinde marketlerde ve tencere dükkanlarında daha ucuz fiyatlara satın alabilirsin.