Enes Seyahatini Glocalzone ile Nasıl Kazanca Çevirdi?

glocalzone

Senin için seyahatini kazanca çevirme deneyimine daha yakından bakmak istedik ve en aktif üyelerimizden Enes ile Glocalzone deneyimi hakkında sohbet ettik. 1 senedir 100’den fazla ürün getiren ve her bir seyahatinden yaklaşık $1700 kazanan Enes deneyimi ile ilgili sorularımıza yanıt verdi!

Glocalzone deneyimin nasıldı,teslimatını nasıl yaptın?

Uygulamayı kullandığımdan beri belki de 100’e yakın kişiye sipariş getirmişimdir ama ne teslimat ne de kargolamayla alakalı herhangi bir sorun yaşamadım. Ankara’da yaşadığım için teslimatları kargo ile yapıyordum. Beni en çok sevindiren olaylardan birisi de bir çok kullanıcıdan paketleme ile alakalı güzel geri dönüşler oldu. Çünkü ürünler herhangi bir zarar görmesin diye özenle paketliyorum.

Glocalzone deneyiminden ne kadar kazanç sağladın?

Çok sipariş aldığım için net bir rakam söyleyemiyorum ancak Amerika’ya gidiş-geliş uçak bileti param ve ordaki bazı harcamalarımı karşılayacak düzeyde kazandığımı söyleyebilirim. Bu da benim için yaklaşık $1600-1700 civarıdır.

Seyahatinden dönerken Glocalzone üyeleri için ne getirdin?

Şimdiye kadar 100’den fazla ürün getirmişimdir. Bunlar içinde en ilginçleri Mazda model arabanın tavan aksamı, mavi göz lensi ve anime karakteri çıkartmaları diyebilirim.Genelde benim ürünlerini getirdiğim kişilerin talepleri elektronik eşya, protein takviyeleri ve cilt bakim ürünleri oluyor.

Glocalzone’u deneyimlerken en büyük motivasyonun neydi?

Glocalzone’da beni en çok motive eden şeylerden bir tanesi ürün isteyen kullanıcıların, normalde takip edemediğim ihtiyacım olabilecek bir ürünü en uygun fiyatı ile bulup benden istiyor olmasıydı. Böylelikle hem ürün isteyenlere hem de kendime bu ürünleri alabiliyordum. Ayrıca birçok farklı insanla tanışıyor olmak çok güzel. İlk başlarda bir arkadaşımla konuşurken birbirimize bu uygulamanın ne kadar güvenilir olduğunu sormuştuk. Sonrasında düşündük ki, ; bu uygulamayı Yurt dışına çıkmış keşfetme heyecanını bilen kişiler kullanıyor, keşfetme lezzetini tadan bir kişi, keşfettiği yerleri anımsatan ürünleri de istemeyi aklından geçirmiyor değil. Aslında ürün isteyenler de bizimle aynı bakış açısına sahip olan insanlar. 

Bir sonraki seyahatin nereye? Bu seyahatinde Glocalzone’u kullanmayı düşünür müsün/neden?

Bir sonraki seyahatim normalde Mayıs sonu gibi tekrar Amerika’ya olacaktı ancak COVID-19 virüsünden dolayı ertelemek zorunda kaldım ancak dünyada durumlar düzelir düzelmez bu planımı tekrar Glocalzone’u kullanarak gerçekleştirmek istiyorum.Glocalzone’u kullanmak bana seyahat ederken para kazanma deneyimini ve yeni kişilerle tanışma fırsatını yarattığı için çok mutluyum.

Sende en çok iz bırakan yolculuk deneyimin neydi? Biraz bahsedebilir misin?

İş ve tatil için gittiğim Dubai’de arkadaşımla gezerken cüzdanımı takside unutmam unutamadığım bir andı. Cüzdanımı bulmak için taksiciyi ve taksi şirketini o sıcakta bulmak ve Dubai’dekilerin o rahat tavırlarına karşı bizim heyecanımız görülmeye değerdi. Tüm kredi kartlarımı iptal ettirdim ve uçağımı yakalamak için yola çıktım. Fakat o kadar çok trafik vardı ki, kalkışa 40 dk kala uçuşa yetişebildim. Thy’ye ulaştığımda 10 dk önce herkesin gittiğini söylediler, tüm uğraşlarıma rağmen biletimi de değiştiremedim. Mecburen tekrar otele döndük ertesi gün için tekrar Türkiye’ye bilet aldım . Otelde dinlenirken telefonum çaldı ve arayan kişi cüzdanımı bulan kişiydi. Bulan kişi, taksiciye güvenmeyip cüzdanı akşam oteline dönünce oteline vermiş onlar da bana ulaşmışlar. Gerçekten üzülsem mi sevinsem mi bilememiştim.

Glocalzone’u diğer gezginlere tavsiye eder misin? Neden?

Kesinlikle. Şu an Amerika’da, orda çalışan veya okuyan, birçok arkadaşım var bu yüzden onların Türkiye’ye geldiklerinde hem tatillerini yapabileceği hem de bu sayede para kazanabilecekleri iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum.

Glocalzone’u deneyimlerken yaşadığın ilginç bir hikaye var mı?

Amerika’da iken bir kisi çocuğu için demir takviyesi istemişti. 4-5 yıl önce eşiyle Amerika’ya geldiklerinde almışlar çok memnun kalmışlar. Ben de takviyenin ismini ilk olarak Amazon gibi sitelerde arattım ama bulamadım daha sonra mağazalara sormaya başladım ancak bu ürünü ne bilen ne tanıyan vardı. Artık her gittiğim eyalette bu ürünü arar oldum yaklaşık 4-5 farklı eyalette takviyeyi aradım. En son New York City de dolaşırken bir mağaza gördüm oradaki bir adam bu ürünün artık satılmadığını söyledi.

Sen seyahatlerinde nasıl tasarruf ediyorsun? Seyahat etmek isteyenlere tavsiyelerin neler?

Amerika’da okumuş olmam ve kız arkadaşımın ve çevremin de orada yaşıyor olmasından dolayı seyahatlerimin büyük çoğunluğu Amerika’ya oluyor bu yüzden orada okurken de aktif kullandığım Amazon, Best Buy vb. sitelerde üyeliklerim var ve yaptığım alışverişlerde indirim sağlayabiliyorlar. Örneğin Amazon’da Prime üyeliğim olduğu icin kargolar kısa zamanda geliyor ve kargo ücreti ödemiyorum, bu da tabi bazı ürünlerde bana tasarruf sağlıyor. Seyahat etmek isteyenlere (özellikle Amerika için ) Amazondan yapılacak alışverişlerde prime üyeliklerinin olmasını tavsiye ederim (ürünlerin iletilmesinde sorun yaşamamaları için).

Diğer yazılarımız da ilgini çekebilir

Amerika’dan Daha Ucuza Alabileceğiniz 15 Ürün