New York’ta Yapılabilecek En İyi 10 Ücretsiz Şey

New York’ta ilginç yerleri keşfederken ekstra para kazanmaya ne dersin? Cevabın evet ise, New York’ta ücretsiz nereleri gezebileceğini öğrenmek için blog yazımızı okumaya devam et! Ve seyahat ederken para kazanmak için seyahatini Glocalzone‘a eklemeyi unutma! Bu popüler şehir Paris gibi çok pahalı gelebilir. Hayatta kalmak için zengin olman gerektiğini düşünebilirsin. Neyse ki, ücretsiz turlar, açık hava etkinlikleri ve kültürel cazibe merkezlerinden yararlanmak için birçok fırsat var. İşte bir kuruş harcamadan New York’ta ücretsiz yapabilecek en iyi 10 ücretsiz şey.

1. Central Park Turuna Katılın

Konu New York olduğunda akla ilk gelen yer şüphesiz Central Park. Central Park ücretsiz ve halka açıktır. Central Park’ta evcil hayvanınla yürüyüşe çıkabilir, piknik yapabilir ve yerel halkı seyredebilirsin. Ancak pek çok kişi Central Park Conservancy’nin Manhattan’ın en büyük parkına ücretsiz rehberli turlar düzenlediğini bilmiyor.

2. MoMA’da Cuma Akşamları

New York’ta yapılabilecek ücretsiz şeylerden ikincisi MoMA’yı gezmek! Modern Sanat Müzesi ni görmek istiyorsun, ancak 25$ giriş ücretini ödemek istemiyor musunuz? Şanslısın, müze her Cuma 16: 00’dan 20.00’ye kadar ücretsiz giriş imkanı sunuyor. Buna ek olarak heykel bahçesini her sabah 9: 30-10: 00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin.

“Amerika Seyahatimden nasıl 1,200 $ Kazandım?” yazısını okumak için buraya tıkla.

3. Brooklyn Köprüsü (Brooklyn / Manhattan)

Muhtemelen dünya çapında fotoğraflarda bu ikonik köprüyü gördün. Hem yayalar hem de bisikletliler Brooklyn’den Manhattan’a ya da tam tersi şekilde karşıya geçebilirler.

4. Brooklyn Bira Fabrikasını Gezin

Bira yapımının inceliklerini öğrenmek için Williamsburg’daki Brooklyn Bira Fabrikası’na mutlaka uğrayın. Hafta sonları her yarım saatte bir ücretsiz turlar vardır. Fakat biletler çabuk tükendiği için erken gitmen de fayda var.

5. 11 Eylül Anıtını Gezin

Dünya Ticaret Merkezi’nin bir zamanlar bulunduğu 16 dönümden 8’ini kaplayan 9/11 Anıtı, 1993 ve 2001 yıllarında meydana gelen terörist saldırılar sırasında kaybedilenlerin hayatını onurlandırıyor. Açık hava anıtı ziyaretleri her zaman ücretsizdir.

6. Harlem Meer Performance Festivali’nde Canlı Müzik Dinleyin

New York’ta yapılabilecek ücretsiz şeylerden bir diğeri ise Harlem Meer Performance Festivali. Kent parklarındaki SummerStage konserleri yakında sona erecek, ancak Harlem Meer Performans Festivali Eylül ayına kadar devam edecek. Konser dizisi, Central Park’taki Harlem Meer açık hava sahnesinde Caz, Latin, Dünya ve Gospel müziği çalan sanatçıları içeriyor.

6. Halk Plajlarında Güneşin Tadını Çıkarın

New York’ta yapılabilecek en iyi ücretsiz şeylerden bir diğeri ise halk plajları! Yaz aylarında, insanlar genellikle plajda vakit geçirmek için Coney Adası’na giderler. Ancak New York’ta ziyaret edebilecek çok sayıda halk plajı vardır. Brighton Plajı Coney Adası’na yakındır, lakin Rus restoranları ile doludur. Rockawaysdraw Queens ve Fort Tilden sörfçüler arasında favori lokasyonlardan biridir.

new york

8.Staten Island Feribotuyla Yolculuk

Yaz aylarında, Hudson veya Doğu Nehri’ndeki bir tekneye binmekten daha keyifli olan birkaç şey var. Bu arada, Aşağı Manhattan ve Brooklyn arasında seyahat etmenin harika bir yolu olan East River Feribotu, hafta içi 4 dolar ve hafta sonları 6 dolar tutuyor, ancak Staten Island Feribotu tamamen ücretsiz.

9.Bryant Park’ta Yoga Yapın

Bryant Park, yaz boyunca şehrin en hareketli yerlerinden biridir. Ve gün boyunca birçok ücretsiz etkinliğe ev sahipliği yapar. Yoga hayranları, salı sabahları saat 10:00’da veya Perşembe akşamları saat 18.00’de, sırayla çim veya üst terasta düzenlenen ücretsiz derslere katılabilir.

10.Brooklyn Kütüphanesi

Bir kütüphane, New York’ta yapılması gerekenler listenizde ilk sıralarda olmayabilir, ancak burası Prospect Park (Grand Army Plaza sonu) yanındadır ve muhteşem bir girişi vardır.

Diğer yazılarımız da ilgini çekebilir

Hindistan’dan Ne Alınır