İtalya’dan Ne Alınır? 7 Tavsiye

İtalya, tarih, mimari, mutfak, şarap gibi pek çok nedenden ötürü ziyaret etmek için muhteşem bir ülkedir. Dünyaca ünlü pazarları, yerel spesiyal yiyeceklerle dolu şarküterileri ve İtalyan tasarımcıların mağazalarıyla Avrupa’nın gözde ülkelerinden birisidir.

Fakat her zaman seyahat etmeniz mümkün olmayabilir. Glocalzone sana farklı ülkelerden istediğiniz yerel ürünleri sipariş etme imkanı sunar. Uygulamaya ücretsiz kaydolarak istediğin ürünleri sipariş edebilir, yurt dışına seyahat edenlerden ürün talep edebilirsin.

Bu yazıda sizin için İtalya’dan ne alınır listesi çıkardık. Yolunuz İtalya’ya düşecekse ve alışveriş planınız varsa İtalya tax free hesaplama sayfasını kullanarak iade alacağınız KDV oranını kolayca bulabilirsiniz.

1. Espresso

İtalyanların kahve kültürlerine ne kadar bağlı olduklarını hepimiz biliyoruz. Öyle ki espressonun anavatanı olan bu ülkede “caffe” dersen bunun anlamı espressodur. Çikolata formunda ki bu ürün aslında espressonun ta kendisidir. Bir bardak sıcak suya dök ve  lezzetli İtalyan espressosunun keyfini çıkar. (7.50€)

2. Parmesan Peyniri

Parmesan peyniri ya da parmicano, İtalya’nın kuzeyindeki Parma adlı şehirde üretilmeye başlanıp lezzeti ve kalitesi ile ünü tüm dünyaya yayılmış çok sert ve açık sarımsı rengi olan bir peynir türüdür. Genellikle servis anında yemeklerin üzerine rendelenir. “Sezar Salata’da” da kullanılır.

3. Makarna

Makarna, İtalyan mutfağının temel bir yemeğidir. Makarnalar iki geniş kategoriye ayrılır: kurutulmuş ve taze. Çok farklı formlarda makarnalar mevcut! Pappardelle, Farfalle, Campanelle, Bucatini,  Gnocchi sadece birkaçıdır.(2 – 10 €)

4. Kek

Dünya’nın en iyi atıştırmalık markalarından biri olan Balconi, ürünlerinde yapay renklendiriciler ve koruyucular yer almamaktadır. Vejeteryan atıştırmalığı da mevcut olan markanın tiramisusunu mutlaka denemeni öneririz. (1- 10€)

5. Trüf Mantarı

Trüf mantarı, İtalya’da yetiştirilen nadir bulunan bir yer mantarı türüdür. Bu mantarın birçok faydası mevcuttur. Trüf yağı içerik olarak çok yoğun bir protein kaynağıdır. Etten daha fazla protein oranına sahiptir.

6. Kıyafet

Kuşkusuz, ziyaretçiler dünyanın her yerinden İtalyan tasarımcı kıyafetleri satın alabilir, ancak koleksiyonlar oldukça değişkendir. Dünyaca ünlü tasarımcıların showroomları Roma’da yer alır. Valentino, Dolce&Gabbana, Giorgio Armani İtalyan tasarımcıların en seçkin parçalarını İtalya’ya gitmeden Glocalzone ile sahip olabilirsin.

7. Ayakkabı

İtalyan marka ayakkabıların ne kadar ünlü olduğunu söylememize gerek yok. Stilettolar, sandaletler, botlar… Roma’da, Gucci, Casadei ve Albano gibi ünlüler ve yaratımları daha az pahalı ama daha cesur olan az bilinen bağımsız tasarımcılar da dahil olmak üzere birçok farklı markadan hem pahalı hem de uygun fiyatlı her türlü ayakkabıyı bulabilirsiniz. Normalde fiyatlar bir çift için 40 ile 1300 € arasında değişmektedir.

İtalya’dan ne alınır sorusunun cevabını bulduğuna göre artık Glocalzone ile sipariş vermeye başlayabilirsin!