Londra Seyahatinizden Önce Bilmeniz Gereken 12 Şey

Londra seyahatinizen en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız Londra hakkında bilmeniz gereken birkaç şey var. Glocalzone olarak bilmeniz gerekenleri sizin için derledik. Haydi birlikte göz atalım!

1.) Londra büyük bir yer!

Londra çok büyük bir şehirdir. Şehirde sadece birkaç kısa günün varsa, keşfetmek istediğin alanda kalmaya çalışın (veya en azından yakınında). Bu, her gün şehir genelinde seyahat etmek için çok fazla zaman kazandıracaktır. Özellikle Londra’da seyahat etmek ulaşım süresinde günde birkaç saat ekleyebilir.

2.) Bir Oyster Kartı Al

Oyster kart, seyahatle ilgili maliyetler söz konusu olduğunda sana zaman ve para kazandıracak. Bir Metro İstasyonu’ndan Oyster kartı alın (Ücretsiz, iade edilebilir depozitolu) ve kart üzerine belirli bir miktarı önceden yükle. Oyster Kartı kullanırken yolculuğunuz sadece indirimli değil, aynı zamanda bir günde harcayabileceğin maksimum günlük sınırlanmış bir miktara da sahip olacaksın. Bu, 3 veya 4 seyahat yaptıktan sonra, günün geri kalanında yapacağın seyahatin tüm Londra çevresinde tamamen ücretsiz olacağı anlamına geliyor.

3)Metro durakları arasında yürüyün!

Seyahatinizde metroya / otobüse binmek yerine yürümenin daha hızlı olduğu birkaç istasyon var. Leicester Square’den Covent Garden’a gelindiğinde yürüyüş 3 dakikadan daha az sürüyor ve bu da metroya binmekten daha hızlı. Hem zamanını hem de paranı tasarruf etme olanağı sağlıyor.

londra seyahati

4) Müzeler ve sanat galerileri ücretsizdir

Natural History Museum, Science Museum, The British Museum ve daha pek çok yerin, herkesin ziyaret etmesi için ücretsiz olduğunu unutma. Bir çok tarihi eserin arasında dolaşarak güzel bir gün geçir ve kentin sunduğu zengin mirasın tadını çıkar.

5.) 2 £ ‘dan daha az bir fiyata Londra Turu

Londra seyahatinde makul fiyatlı bir şehir turu yapmak istiyorsan,Marylebone İstasyonu’ndan 24  saat açık olan 453 numaralı otobüse binerek; Regent Caddesi, Piccadilly Circus, Leicester Meydanı, Downing Caddesi , Parlamento Evleri, Big Ben ve London Eye gibi şehrin simgesi olan birçok yeri gezebilirsin

6.) İndirimli demiryolu bileti alın

Eğer 26 yaş ve altındaysan  (veya öğrenciysen), 60 yaşın üzerindeysen ya da ailenle birlikte seyahat ediyorsan, Londra’daki herhangi bir tren istasyonundan bir Tren Kartı edinebilirsin. Bir yıl için yaklaşık 30 £ tutarında olan bu kart, yoğun olmayan zamanlarda demiryolu seyahatinde ve metro seyahatlerinde% 33 (1/3) indirim sağlayacaktır – bu, şehri birden çok kez ziyaret ediyorsan büyük bir tasarruf sağlar.

7.) Cumartesi günü Oxford Caddesi’nden kaçının

Oxford Caddesi’nde bir hafta sonu alışverişi stresli olabilir, çünkü bu caddeler cumartesi ve pazar günleri dibe vuruyor. Kaldırımlar üzerinde kelimenin tam anlamıyla boşluk kalmayabilir. Alışverişini, sabah saatlerinde ve tercihen hafta içi yapmaya çalış. Kalabalık çok daha düşüktür ve dükkanları kolayca kendi hızında inceleyebilirsin.

8.Ucuz bisiklet kiralamak için Boris bisikletlerini tercih et

Londra’da herkes bisiklet kiralayabilir – ihtiyacın olan tek şey bir banka veya kredi kartı ve iyi bir yön duygusu. Dinlendirici bir öğleden sonra geçirmek istiyorsan, self servis kiralama alanlarının birinden bisiklet al ve şehre git. Şehri görmenin harika yollarından biridir ve sana zamandan ve paradan çokca tasarruf etmeni sağlar. Londra seyahati kesinlikle bir bisikletle taçlandırılmalıdır!

9. Covent Bahçesi’nin gizli kulaklarını ve burnunu keşfedin!

Evet, doğru, Covent Bahçesi güzel küçük dükkanların sıradışı Arnavut kaldırımlı pazarından çok daha fazlası! Bir sonraki Londra seyahatinizde yakından bakarsan, tüm alanın etrafına yerleştirilmiş epeyce ‘gizli’ burun ve kulakları görebilirsin.

10.Londra’nın yiyecek pazarları çok lezzetli!

Londra seyahatin sırasında ziyaret edilebilecek çok fazla yiyecek pazarı var, bu yüzden ziyaret etmek için onları sadece birkaç tanesine düşürmek zor olabilir. En ünlülerinden biri Borough Market. Hızlıca bir şeyler atıştırmak için öğle yemeğinde burayı tercih edebilirsin.

11. Buckingham Sarayını ziyaret etmeyi unutmayın!

Pek çok kişi yaz aylarında Buckingham Sarayını ziyaret etme olanağı olduğundan habersiz. Seyahate çıkmadan önce biletlerinizi online olarak satın almalısınız.

12. Gökyüzünde bir bahçe var…

En azından bir gökdelenin tepesinde! Biletler tamamen ücretsizdir, çünkü bu herkesin keyif alabileceği bir kamusal alandır. Londra seyahatinde etkileyici manzaralar gör ve istersen bir şeyler atıştırmak için mola ver…

Birlikte Londra seyahatinize gitmeden önce bilmen gerekenleri öğrendik. Peki şimdi sırada ne var? Sırada seyahatini Glocalzone’a ekleyip seyahat ederken para kazanmak var!

Diğer yazılarımızı da beğenebilirsin

Almanya’dan Ne Alınır?