Dubai’den Ne Alınır? En Uygun Fiyatlı 13 Ürün

Orta Doğu’nun en gözde şehirlerinden Dubai, dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri. Turistlerin en sık sorduğu soru ise: Dubai’den ne alınır?

Her yıl milyonlarca gezgin tarafından ziyaret edilen Dubai, birçok insanın alışveriş için favori ülkesi. Çünkü vergi sıfır. Bu sayede birçok ürün diğer ülkelerdeki fiyatlara göre çok daha ucuz kalıyor.

Yakın zamanda Dubai seyahatiniz yok ama satın almak istediğiniz ürün varsa Glocalzone gezginleri sayesinde istediğiniz ürünü getirtebilirsiniz! Aşağıdaki linke tıklayarak hemen istediğiniz ürünü girebilirsiniz.

Eğer Dubai’ye gidiyorsanız uygulamaya seyahat tarihinizi girerek yurt dışından ürün isteyen kullanıcıların taleplerini inceleyebilir, istediklerinizi getirerek para kazanabilirsiniz.

Dubai, ihtişamlı AVM’lerinde tüm dünya markalarını içerisinde barındırırken bir yandan da geleneksel pazarlar ile yerel ürünlerini de sergiliyor.

Eğer siz de Dubai’den ne alınır diyorsanız ve alışveriş yapmak istiyorsanız, ancak fikir almaya ihtiyacınız varsa bu yazımız tam size göre! Bilinen birçok markada indirim de yakalayabileceğinizi ekleyelim ve Dubai’den ne alınır sorusunun cevabına geçelim.

Dubai’den Ne Alınır?

Mücevherin şehri Dubai’den lüks ürünler alabileceğiniz gibi kahve, çikolata, tütsü de alabilirsiniz. Bütçenize ve beklentilerinize göre seçebileceğiniz 8 kategoriyi aşağıda sizin için sıraladık.

Dubai'den ne alınır? İşte o ucuz ürünler:
Dubai’den Ne Alınır? İşte o ucuz ürünler:

1. Elektronik Ürünler

Dubai, düşük oranda vergi uygulaması (birçok üründe sıfır vergi) sayesinde elektronik ürünleri en ucuza alabileceğiniz yerlerden biri. Türkiye fiyatlarına göre %60 daha ucuza Dubai’den teknolojik ürün satın alabilirsiniz. Gelin, hemen göz atalım.

Apple Ürünleri

Dubai'de Iphone fiyatları
Iphone 13 Dubai’de %40 daha ucuz

Örneğin en son çıkan iPhone modeli olan Apple iPhone 14’ün başlangıç fiyatı Türkiye’de 32.999 TL. Fakat iPhone 14, Dubai’de sadece 3.399 AED (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi). Bu rakamı Türk lirasına çevirdiğimizde ise “18.245 TL” değeri karşımıza çıkıyor.

Yani Dubai’de iPhone 14 fiyatı %44 daha ucuz. Satın alım sonrası Türkiye’de pasaport kaydı eklense bile hâlâ Türkiye’den daha uygun fiyata sahip oluyorsunuz.

Bir başka örnek ise Apple Watch. Apple Watch SE, Türkiye fiyatı 5.999 TL olan bu akıllı saati Dubai’den 5362 TL’ye satın alabilirsiniz. Sadece bu iki ürün değil, Apple’ın tüm ürünleri ile ilgili bu ucuzlukları yakalayabilirsiniz.

İstediğiniz o iPhone 14 Pro Max, iPad Pro, AirPods Pro Dubai’den ne alınır sorusunun cevabı olabilir. Eğer Dubai’ye gidemiyorsanız, Glocalzone sayesinde Dubai’ye giden gezginler ile bu ürünü Dubai’den getirtebilirsiniz.

Samsung Ürünleri

Bu indirimlerin sadece Apple ürünlerinde olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Dubai’de elektronik ürünlerdeki sıfır vergi sayesinde Samsung ürünleri de Türkiye’ye göre daha ucuz. Hemen bir örnek ile daha iyi anlayalım:

Dubai'de Samsung fiyatları
Dubai’de Samsung Galaxy S22 Ultra %65 daha ucuz

Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung’un kendi internet sitesinde Türkiye’de 40.999 TL olarak satışta (Mayıs 2023). Fakat bu telefonun Dubai’deki fiyatına baktığımızda ise 4.949 AED (1 AED= 5.37 TL) yani 26.566 TL olduğunu görüyoruz. Yani Türkiyeye göre %35 daha ucuz.

Bunlar dışında, eğer oyun tutkunuysanız Alienware gibi oyun bilgisayarları ya da oyun konsolları sizin için iyi tercihler olabilir. Nintendo SwitchXbox Series X ya da PlayStation 5 gibi ürünleri almayı düşünebilirsiniz. Bu ürünlerde de yukarıdakiler gibi daha ucuz bir rakamla karşılacaksınız ve kârlı bir alışveriş yapmış olacaksınız.

Eğer fotoğrafçılık ya da sinemayla ilgileniyorsanız, Canon, Nikon, Sony gibi markaların sizin için en uygun fotoğraf makinesi, lens, kamera ve flash’larını da inceleyebilirsiniz. Bu cihazlarda elektronik ürünler denilince Dubai’de akla gelen ilk ürünlerden bazıları.

Dubai'de kamera fiyatları
Hayalindeki o kamerayı Dubai’den getirt!

Yeni bir monitör ya da ekran kartı istiyorsanız, ve en ucuz ekran kartı nerede diye soruyorsanız sorunuzun net cevabını bilemeyiz fakat Dubai’de Türkiye’ye göre daha ucuz olduğunu sizlere söyleyebiliriz. Örneğin, Radeon RX ve Geforce RTX ekran kartları sizin için uygun olabilir.

Eğer tablet almayı düşünüyorsan Samsung, Lenovo ya da Huawei gibi markalardan sana uygun bir modeli seçebilirsiniz. Ya da Apple iPad tabletinizi Dubai’den daha ucuza satın alabilirsiniz. Eğer yakın zamanda Dubai seyahati planınız yoksa bu ürünleri Glocalzone ile Dubai’den getirtebilirsiniz!

2. Altın, Pırlanta, Mücevher

Dubai'de altın ucuz mu?
Altın şehrin altın takıları

Dubai’nin ışıltısı ve görkemi tüm dünyada biliniyor. Bu şatafatın kaynaklarından biri ise altın, bu nedenle aynı zamanda “altın şehir” olarak da anılıyor.

Altın ve mücevher konusunda da sıfır vergiye sahip olan Dubai bu konuda da, birçok yerden olduğundan daha ucuz. Bu nedenle Dubai, dünyanın pek çok yerinden altın ve mücevherle ilgilenen turistlere ev sahipliği yapıyor.

Golden Souk olarak da bilinen bizdeki Kapalıçarşı’ya benzer bir geleneksel pazar olan Golden Souk’da birbirinden güzel ve değerli altın, gümüş ve inci gibi değerli mücevherleri görebilirsiniz.

Dubai’den ne alınır sorusunun belki de en net cevaplarından birisi Golden Souk yani Altın Çarşısı’ndaki mücevherler demek doğru olabilir.

Birbirinden harika tasarımlara sahip bu değerli ürünler gözünüzü kamaştırırken ürünlerin imitasyon olmadığına dikkat edin. Özellikle eğer fiyatı çok ucuz ise o ürün kesin olarak imitasyondur. Ama siz hangi ürün olursa olsun en başta bunu sorarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

Golden Souk’un yazılı olmayan kurallarından birisi de pazarlıktır. Buradan bir şey satın almaya karar verdiyseniz kesinlikle ama kesinlikle pazarlık yapmayı unutmayın!

Peki ne kadar indirim alabilirseniz iyi bir pazarlık yapmışsınız demektir? Bu rakam değişkenlik göstermekle birlikte ortalama %30 indirim yaptırabildiyseniz siz gerçekten iyi bir pazarlık yapmışsınızdır demektir.

Ayrıca eğer bilezik, kolye, yüzük gibi bir tasarıma sahip altınlardan istemiyorsanız sizin de ilginizi çekebilecek altınmatiklere bakabilirsiniz. Altınmatikler sayesinde 50 grama kadar külçe altın alabilirsiniz.

Dubai geziniz sonrasında “külçe külçe altın” almadım da demezsiniz! Ayrıca külçe altın almak oldukça kolay. Parayı makineye yüklüyorsunuz ve sertifikalı külçe altınınızı alıyorsunuz.

Bir başka örnek de Deira altın çarşısı, birçok turist tarafından ziyaret edilen, baş döndürücü bir yer. Eğer siz de altın takılarla ilgileniyorsanız, Dubai’den alışveriş yapmayı tercih edebilirsiniz bu konuda. Üstelik, dünyaya kıyasla daha yüksek kalitede altını daha ucuza bulabilirsiniz.

3. Parfüm

Dubai'de parfüm ucuz mu
Dubai’de parfüm fiyatları da diğer ülkelere göre ucuz!

Dubai denildiğinde akla gelen ilk ürünlerden birisi de parfümlerdir. Hem elektronik hem altın sektöründe olduğu gibi parfümlerde de düşük vergilerden dolayı diğer ülkelere göre çok daha uygun fiyatlarda parfümler bulmak mümkündür.

Dubai’ye gidemiyorsanız dünyadaki en eşsiz kokulara sahip olmak istiyorsanız Dubai’den parfüm getirtebilirsiniz!

Al Rasasi Parfümleri Mirdif Şehir Merkezinde son otuz yılda Al Rasasi Parfümleri, kalite, lüks ve zarafet açısından eşsiz olan özel doğu ve batı kokuları yaratma konusunda dünya çapında bir üne kavuşmuştur.

Al Haramain Parfümleri Suudi Arabistan’ın kutsal şehri Mekke’de kurulan Mirdif Şehir Merkezi’ndeki Al Haramain Parfümleri, dünya çapındaki müşteriler için yenilikçi, yüksek kaliteli oryantal parfümler üretme konusunda kırk yılı aşkın deneyime sahiptir.

Marka, Arap kokularında uzmanlaşmıştır ve kreasyonlarının her biri kendine özgü bir kişiliğe sahiptir ve egzotik ile çağdaşın eşsiz bir kombinasyonunu sunar.

İsviçre Arap Swiss Arabian’ın parfümleri, efsanevi Arap parfümeri, oryantal işçilik ve ultra modern teknolojinin engin bilgisi ile tasarlanmıştır. Marka, müşterilerine doğu ve batı parfümlerinin mükemmel karışımını sunma vizyonuyla faaliyet göstermektedir.

BAE’deki ilk parfüm üreticilerinden biri olan Swiss Arabian, yılda 35 milyondan fazla parfüm üretiyor ve 80’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

En ucuz parfüm nerede sorusunun cevabı belki de direkt Dubai havaalanındaki duty free’dir diyebiliriz. Fakat Dubai’den ne alınır sorusunun cevabı duty free yerine Swiss Arabian parfümleri olabilir.

Dubai seyahatinizde kesinlikle bu parfüm markalarını ziyaret etmelisiniz. Ya da bilindik markaların parfümlerini daha ucuza satın almak istiyorsanız havaalanındaki duty freelerden parfüm alışverişi yapabilirsiniz.

4. Kol Saati

Dubai'de saat fiyatları
Dubai’deki Duty Free’nin meşhur ürünlerinden: Saatler

Kol saati, birçok insanın olmazsa olmaz imaj tamamlayıcılarından biri. Aynı zamanda, çok iyi bir hediye de… Dubai’den ne alınır sorusununun bir karşılığı olan havaalanındaki Duty Freekol saati almak için en akıllıca yerlerden biri.

Vergi politikaları sayesinde, çok ünlü markaların kol saatini çok daha ucuza alabilmek mümkün. Eğer siz de kol saati almayı düşünüyorsanız, Dubai’deki Duty Free’ye göz atabilirsiniz!

Eğer yakınlarda bir Dubai seyahati planlamıyor, ama o saati de daha ucuza Dubai Duty Free’den satın almak istiyorsanız hemen Glocalzone gezginleri ile o ürünü getirtin!

5. Giyim

Dubai hem devasa alışveriş merkezleri sayesinde yeni ve lüks markalara ev sahipliği yaparken hem de o eski otantikliğini koruyarak geleneksel ürünlerine de sahip çıkıyor. Bu yüzden giyim konusunu iki başlığa ayırmamız daha iyi olacak:

1- Uluslararası Giyim Markaları

Lüks markalar Dubai’de!

Dünyanın her yerinden zengin ve gösterişli insanları ağırlayan Dubai, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Givenchy, Balanciaga, Armani ve birçok lüks markaya ev sahipliği yapıyor.

Bu markaların birçoğunu Türkiye’de de görmek mümkün fakat mağazaların sahip olduğu ürün yelpazesine bakıldığında Dubai’deki mağazalarda yer alan birçok ürün Türkiye’de bulunmuyor.

Aradığın o kıyafeti aşağıdaki linke tıklayarak hemen Glocalzone ile getirtebilirsin!

2- Geleneksel Giyim

Dubai geleneksel kıyafetler
Alaaddinin Sihirli Lambasından çıkmışçasına!

Bir yanda lüks markalar yer alırken bir yanda da Arap kültürünü ve doğuyu yansıtan yerel kıyafetler görmek mümkün Dubai’de. Bizim en ilgimizi çeken ürünlerden birisi Alaaddinin Sihirli Lambası’ndaki ayakkabılar.

Daha çok Pakistan ve Hindistan esintilerine sahip olan ürünleri Dubai halkı da benimsemiş olsa gerek ki yerel pazarlarda bu tarz renkli ve geleneksel ürünlere rastlanabiliyor.

Müslüman bir ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin merkezi Dubai’de tesettür giyim de oldukça büyük bir öneme sahip. Bunlardan en popüler olan ürün ise “Abaya”.

Bir caddede yürürken bile çeşit çeşit abayalara denk gelmek mümkün. Abayaların en modern, seçkin dizaynlarla hayat bulmuş tasarımlarını ise Mall of Emirates gibi lüks markaların yer aldığı AVM’lerde bulmak mümkün!

Bunların yanında tabii ki ipek ve kaşmir şallar da Dubai’den alınabilecek en güzel hediyelikler arasında.

6. Baharatlar ve Kına

Dubai’de çeşit çeşit pazarlar bulunmaktadır. Herbir pazar bir konuya odaklanmış. Ve belki de bu pazarların en büyüklerinden birisi: Spice Souk yani Baharat Çarşısıdır.

Dubai'den ne alınır: Baharatlar
Dubai’nin geleneksel Baharat Pazarı

Türkiye’ye gelen turistler nasıl ki Eminönü ve Kapalıçarşı’ya akın ediyorsa Dubai’ye giden turistler de seyahatlerini Spice Souk’a uğramadan bitirmiyorlar. Bu yüzden spesifik bir baharat satın almayı düşünmeseniz bile kesinlikle göz atmanız gereken bir yer burası.

Dubai’nin en popüler baharatı bizim de evlerimizde kullandığımız kimyon. Özellikle Avrupa’dan ve Amerika’dan gelen turistlerin çok ilgisini çekmesine rağmen bizler alışık olduğumuzdan çok da dikkat çekici bir baharat değildir.

Peki bizde olmayan bir baharat var mı? Za’atar yani zahter diyebiliriz. Aslında ülkemizde de bazı dükkanlarda “kara kekik” olarak da bildiğimiz baharatı bulabilirsiniz.

Fakat Dubai’ye gitmişken de içerisinde kuru otlar, susam tohumları, sumak ve bazen tuz içeren bu geleneksel baharat karışımını deneyebilir, beğenirseniz satın alabilirsiniz. Tadı nasıl diye soracak olursanız cevabı “anlatılmaz, tadılır” diye verebiliriz.

Kına, ülkemiz için de önemli bir yere sahip. Özellikle evlilik, asker uğurlaması gibi hayatın en önemli ve büyük kararlarında yer alır.

Bir de Hint kınası vardır. Doğu’nun geçici dövme malzemesidir. İşte her iki çeşit kına da Dubai’de önem arz etmektedir. Spice Souk’u gezerken çeşit çeşit kınalar ile karşılaşacaksınız.

Bazı paketlerde evde kendi kendinize nasıl hint kınası dövmesi yapacağınız bile açıklanıyor. Hem hint kınaları hem de normal kınalar kendinize ve sevdiklerinize hediye olarak Dubai’den ne alınır sorusuna farklı ve renkli bir cevap olabilir.

Ucuz bir hediyelik fikri arıyorsanız bu dükkanlardaki çeşit tütsüler ve tütsülükler de aklınızda bulunsun.

7. Çikolatalar

Dubai'nin en lezzetli çikolatası
Deve sütünden yapılmış çikolata sadece Dubai’de!

Dubai’den alınabilecek en popüler hediyelerden biri deve sütü çikolatası. Sadece Dubai’de Al Nassma markası tarafından üretilen bu çikolatalar, söylenene göre süt tadında ve pek çok yerde satılıyor.

Bu çikolata hem farklı hem de çoğu kişiye uygun bir hediye olabilir. Daha önce hiç deve sütünden yapılmış bir çikolata yemeyenler için merak oluşturan bu ürünün fıyatı 29 AED. Bu özel ürün dışında, dünyaca ünlü markaların çikolatalarını da duty free’den alabilirsiniz.

Hurmadan bahsetmeden geçmeyelim. Tabii normal bir hurma değil bu: Çikolatalı hurma! Son zamanlarda Dubai ve Arap Yarımadasının en gözde ürünlerinden olan çikolatalı hurmalar hem Carrefour gibi tedarik zincirlerinde paketli olarak satılırken hem de pazarlarda kilo ile açıkta satılmaktadır.

İkisinin de lezzeti oldukça güzel olan bu ürünü eğer yerel pazarlardan satın alacaksanız pazarlık yaparak daha ucuza satın alabileceğinizi tekrar hatırlatalım.

Özellikle hurmanın o ağır ve baskın tadını dengeleyen bu lezzetli ürün çikolataseverler için kesinlikle denenmesi gereken ürünlerden biri. Bu yüzden eğer çevrenizde bir çikolata aşığı varsa ona alabileceğiniz en iyi hediyelerden birisi bu olabilir.

Dubai’den ne alınır sorusunun sizler için cevabı hurma, çikolata ya da çikolatalı hurma da olabilir kısacası.

8. Halı ve Kilim

Arap ve İran halıları Dubai’de en popüler ürünlerden. Farklı fiyatlarda farklı türden halılar bulmak mümkün. Eğer evinizde dünyanın farklı yerlerinden ve farklı kültürlerden parçaları birleştirmeyi düşünüyorsanız bu seçeneklere de göz atmanı öneririz.

Dubai Alışveriş Festivali

Dubai Alışveriş Festivali

Dünyanın en büyük ve ihtişamlı alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapan, gelen turistlerin ana amaçlarından birisi alışveriş olan bu şehrin “Alışveriş Festivali” olmasa olmazdı.

Dubai’deki alışveriş merkezlerinden birisi olan “The Dubai Mall” 12.000’den fazla mağazaya ev sahipliği yapıyor. Kısa süreli bir seyahat planında bu alışveriş merkezini komple gezeceğim derseniz seyahatinizde başka bir aktiviteye zaman bulamayabilirsiniz!

Böyle büyük alışverişveriş merkezlerine sahip olan Dubai’de, kış aylarında (özellikle 15 Aralık – 30 Ocak arası) birçok markada %80’e varan indirimleri yakalayabilirsiniz.

Tabii bu zaten ucuz olan ürünlerin daha da ucuzlaması anlamına geliyor. Bu yüzden eğer Dubai seyahati planlayacaksanız ve alışveriş yapmak da istiyorsanız seyahatinizi bu zamanlara planlarsanız çok kârlı alışverişler yapabilirsiniz.

Eğer Dubai seyahatiniz yoksa üzülmeyin Glocalzone ile istediğiniz ürünü Dubai’den getirtebilirsiniz!

Dubai’den Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Özellikle yerel çarşılara gittiğinizde pazarlık yapmayı unutmayın. Dubai’de yazılı olmayan en önemli kural pazarlık yapmaktır. Bu sayede satın almak istediğiniz ürünü %30 daha ucuza alabilirsiniz.
  • Özellikle alışveriş merkezlerinde ülkenin para birimi Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED) kullanabileceğiniz gibi Euro (EUR) ve Dolar (USD) da kullanabilirsiniz.
  • Visa ve Mastercard kredi kartlarınız eğer yurt dışı ödemelerine açıksa kredi kartınızla ürünleri satın alabilir hatta taksit bile yaptırabilirsiniz!
  • Ürünleri satın almadan önce imitasyon olup olmadığını sormayı unutmayın. Özellikle fiyatı ucuz ise kesinlikle imitasyon olup olmadığını öğrenin.
  • Havanın çok sıcak olmasından kaynaklı olarak alışagelmişin dışında çalışma saatlerine sahipler. Gün içerisinde saat 13:00 – 16:00 arasında birçok yerin kapalı olduğunu göreceksiniz. 16:00’da tekrar açılan yerler saat 22:00’a kadar hizmet vermektedir.
  • Cuma günleri resmi tatil olduğu için yine birçok yer kapalı olacaktır.
  • 1 Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi, 5.37 Türk lirasına eşit (Mayıs 2023).
  • Dubai her ne kadar alışveriş konusunda ucuz olsa da şehir hem çok turistin ilgisini çektiğinden hem de lüks yaşamın sembolü olduğundan oldukça pahalı. Şehirde konaklama, yemek ve herhangi bir aktiviteyi başka ülkelerle kıyasladığınızda pahalılığı daha net görebilirsiniz.
  • Bu yüzden Glocalzone ile Dubai’ye giden gezginlerden istediğiniz ürünü Dubai’den getirtebilirsiniz. Böylelikle şehrin o pahalılığına yakalanmadan dilediğiniz ürünün sahibi olabilirsiniz!

Eğer Dubai’den, ya da yurt dışındaki başka bir ülkeden alışveriş yapmak istiyorsanız, ya da seyahatlerini avantaja çevirmek isteyen bir gezginseniz, Glocalzone’u hemen indirip, fırsatları keşfedebilirsiniz.

Bu içerik hoşunuza gittiyse “Almanyadan Ne Alınır?” yazısına da göz atabilirsiniz!