Seyahat Noktalarında Neler Oluyor?

Evlerimizde tekrar seyahat edeceğimiz günün hayalini kurarken, bir zamanlar en güzel seyahat anılarımıza ev sahipliği yapan seyahat noktalarında ne olduğunu hiç merak ettin mi? Hadi gel, biz evdeyken gezmekten keyif aldığımız seyahat noktalarında neler olduğuna bir göz atalım!

İtalya

Azalan ziyaretçi sayısı ve ara verilen bot turları ile Venedik’in meşhur kanallarındaki suların temizlenmeye başladığı da fark edildi. Öyle ki kuğular kanalı ele geçirmiş durumda! 🙂 “Aşıklar Şehri” olarak da bilinen ve tarih kokan Venedik’te turistler ve yerel halk derken oldukça kalabalık görmeye alıştığımız San Marco Meydanı’nda bugünlerde çok sakin bir hava mevcut. Bu durum bölgedeki restoranları da etkiledi.

seyahat

Çin

Çin’de çekilen uydu görüntülerine bakıldığında ocak ayında havada yüksek miktarda bulunan azot dioksit seviyesi şubat ayında oldukça düştü.  Standford Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanı Marshall Burke hava kirliliğindeki bu düşüşün Çin’de 5 yaş altı 4 bin çocuğun, 70 yaş üstü 73 bin insanın hayatını kurtardığını açıkladı.

Japonya

Japonya’da bulunan Fushimi Inari Tapınağı’ndaki Kızıl Torii Geçidi’nde de bir gezgine rastlamak pek mümkün değil.

Japonya’daki bir başka turist noktası olan Nara şehrinde gezginler, parklarda geyikleri beslerdi. Kısıtlanan seyahat imkanları sebebiyle daha az insanın besleyebildiği bu geyikler, şehir merkezine inerek çiçek ve otları yemeye giriştiler.

Türkiye

Yıl içerisinde pek çok turiste ev sahipliği yapan ülkemizde tarihi ve turistik yerlerdeki ziyaretçi sayısı oldukça azaldı. Bunun yanında kapanan veya faaliyetleri bir süre durdurulan fabrikalar ve azalan trafik yoğunluğu ile Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde havanın temizlendiğine vurgu yapıldı.

Singapur

2010 yılında Singapur’da açılan Marina Bay Sands Gözlem Güvertesi, pek çok gezginin ilgi odağı oldu. Ancak virüsün yayılmasını önlemek için seyahatlerere ara verdiğimiz bu dönemde ziyaretçilerin sayısı hayli azalmış durumda.

Büyük Saray, Tayland’da havanın kötü olduğu zamanlarda bile çok sayıda turistin uğradığı noktalardan biriydi. Son günlerde salgının yayılmasıyla birlikte boşalan bu tarihi yapı, tekrar gezmeye başladığımızda rotamızdaki yerini almak için bekliyor.

Mısır

Mısır denilince akla ilk gelen Kahire ve Giza Piramitleri bölgesinde korona virüs için alınan sağlık önlemleri kapsamında dezenfekte işlemleri yapılıyor. Ancak çoğu turistik yer gibi, bu bölgeye olan ziyaret oldukça azalmış durumda. Bu durumdan istifade oldukça zor şartlarda çalıştırılan develer dinlenme imkanı buldular.

Tekrar seyahat etmeye başladığımız gün Glocalzone olarak yanında olacağız ve seyahatini kazanca çevirmene yardımcı olacağız! Gel o zamana kadar İnstagram hesabımızda ilhamımızı birlikte paylaşalım! Tıkla İnstagram hesabımızı takip et!

Diğer yazılarımız da ilgini çekebilir

Almanya’dan Kesinlikle Almanız Gereken Ürünler