Uçuşunuzu Beklerken Yapabileceğiniz 10 Eğlenceli Aktivite

Seyahat tarihin geldi çattı, heyecan dorukta! Fakat o da ne? RÖTAR!! Tam hayallerinin seyahatine dakikalar kalmışken bunun bir kabus olduğunu düşünebilirsin fakat olumlu düşün! Bu seyahatine doğru atacağın ilk adım ve aslında havalimanları senin için eğlenceli bir yere dönüşebilir. Sizin için uçuşunuzu beklerken yapabileceğiniz 10 eğlenceli aktiviteyi derledik!

1) Seyahat Planınızı Yapın!

Uçuşunuzu beklerken vaktinizi seyahat planınızı yaparak verimli değerlendirebilirsiniz. İneceğin havalimanı hangisi? Uçağa hangi kapıdan bineceksin? İnternet havalimanında ücretsiz mi? Duty-free bölgesinde hangi mağazalar var? Glocalzone kullanıcıları duty-free’den alman gereken bir ürün var mı? Uçaktan indikten sonra oteline nasıl ulaşacaksın? Seyahat bütçen ne durumda? Bu tarz sorular aklındayken ve hazır vaktin varken neden cevaplandırmayasın ki? Eğer bu soruları cevaplandırırsan havalimanında geçireceğin uzun ve sıkıcı vakit şimdiden verimli bir hale geldi demektir.

2) Biraz Şehir Turuna Ne Dersiniz?

uçuşunuzu beklerken yapılabilecekler

Yukarıdaki sorulara cevap bulduysanız ve uçuşunuza 5 saatten fazla zaman varsa sana güzel haberlerimiz var: eğer aktarmalı bir uçuşta rötar yediysen uçuşunuzu beklerken beklediğin şehirde ya da ülkede bir şehir turu senin için harika bir seçenek olabilir.Tek biletle 2 şehir keşfetmek, tek ihtiyacın olan ise bir transit vize!

3) Glocalzone Kullanıcılarının Senden İstediği Ürünleri Duty-free’den Al ve Para Kazan!

Senin de diğer tüm gezginler gibi seyahat ederken para kazanmak istediğini biliyoruz.Peki Glocalzone ile gezerken para kazanabileceğini biliyor muydun? Planını yaptığında seyahatini Glocalzone’a ekle ve kullanıcıların isteklerini bekle. Daha sonra tek yapman gereken Glocalzone kullanıcılarının senden istediği ürünleri dönüş yolunda getirmek. Glocalzone’da duty-free ürünleri popüler isteklerden. Hazır havalimanında bekliyorken senden istenilen ürünleri duty-free’den almak güzel bir seçenek olabilir.

4) Bir Film İzleyin!

Bazen seyahat sırasında o kadar yorgun oluruz ki uykuya dalmak bile çok zor gelir. İşte böyle anlar için daha önceden bilgisayarına yüklediğin birkaç filmi izlemek çok keyifli olabilir.

5) Biraz Cilt Bakımı ve Dinleme

Havaalanında istemeyeceğin kadar çok çeşitte cilt bakım ürünü satılıyor. Her seferinde albenileri ile bizi kendine çeken bu ürünlerden alıp birkaçını denemekte bizce hiçbir sakınca yok 🙂 Uçuşundan sonraki güne en güzel şekilde hazırlanmak da iyi bir seçenek tabi ki. Üstelik birçok havaalanında güzellik merkezi hatta masaj salonu bile mevcut.

6) Kartpostal Yazın!

Havaalanında birçok kartpostal satıldığını görmüşsündür. Çoğumuz özel günleri ve tatilleri havaalanında geçiriyoruz. Sence de sevdiklerimize sevgimizi göstermenin en eski ama en güzel yöntemlerinden biri kartpostal yazmak değil mi? Havaalanından birkaç tane satın alıp sevdiklerine özel minik yazılar yazabilirsin.

7) Yabancılarla Tanışın!

Havalimanında hiç tanımadığın insanlarla konuşmak tabiki çok eğlenceli. Fakat her ülkeye göre insanların tutumları farklı olabilir bu yüzden karşındakine olabildiğince kibar yaklaşmanı öneriyoruz. Burada kurduğun arkadaşlık ilişkileri yeni seyahat noktalarında sana yardımcı olacak dostlar sağlar. Bu da seyahatini daha keyifli ve ekonomik hale getirebilecek bir detay.

8) Seyahatinizi Yazın!

Eğer bu rötar seni seyahatin sonrası yakaladıysa biraz daha şanslısın demektir. Eve unutulamaz anılarla mı dönüyorsun? Bu anıları kalıcı kılmanın en güzel yolu seyahat anılarını yazıya dökmektir. Havalimanında uçağını beklerken bu kadar vakit varken bizce yazmaya başlamalısın.

9) Podcast Dinleyin!

Podcast çılgınlığı gün geçtikçe büyümekte. Podcastler güncel bilgileri ve ilham verici hikayeleri keşfetmek için harikadır. Havalimanında uzun bir bekleyişin en yararlı hali podcast dinlemek olabilir. Tabii kendine bir priz de bulman gerek 🙂

Nereden başlayacağını bilmiyorsan seyahat ile ilgili podcastler yazımıza da göz atabilirsin.

10) Anılarınızı Sosyal Medyada Paylaşın!

Seyahat bloggerları her seyahatlerinde havalimanında birkaç poz mutlaka paylaşırlar. Pencerelerin önünde, uçağa binerken ya da bazen sadece bir kahve… Fakat sen daha yaratıcı olabilirsin hazır o kadar vaktin varken iyi birkaç kare çekip arkadaşlarınla da çekmek harika bir fikir olabilir. Hatta bu gibi uzun bekleyişlerde bir Youtube videosu bile hazırlayabilirsin.

Diğer yazılarımızı da beğenebilirsin

Almanya’dan Kesinlikle Almanız Gereken Ürünler