Vizesiz Gidilebilen Ülkeler

Vizesiz gidilebilen ülkeler hangileri? Eğer sen de cevabı merak ediyorsan yazımız tam da sana göre! Glocalzone olarak senin için vizesiz gidilebilen ülkeleri derledik.

Dünyada birçok ülkede vize uygulaması varken 89 ülke Türk vatandaşlarından 30 ila 90 gün arası turistik gezi için vize istemiyor. Vizesiz  tatile çıkmak pek çok kişi için cezbedici. Evrak işi ile uğraşmadan sadece rota, otel ve uçak planlaması yaparak pasaportunla görebileceğin ülke sayısı hiç de az değil. İşte bu yaz gidebileceğin Türkiye’den vizesiz gidilebilen en güzel 7 ülke…

1.Karadağ

vizesiz gidilebilen ülkeler karadağ

Vizesiz gidilebilen ülkeler denilince akla ilk gelen yerlerden bir şüphesiz Balkanlardır. Adriyatik denizine kıyısı olan Karadağ yaz aylarının favori destinasyonlarından birisidir.Budva ve Kotor önemli iki şehridir.

Budva Akdeniz sahiline kıyısı olan deniz kum güneş arayanlar için idealdir.Budva’ya direkt uçuş yok. Başkent Podgorico’ya uçup daha sonrasında otobüsle geçebilirsin.

2.Kuzey Makedonya

Vize istemeyen ülkelerin en ünlülerinden birisi de Makedonya’dır. Kuzeyde Bulgaristan, Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk ve güneyde Yunanistan arasında yer alan bu küçük dağlık ülke gezginlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır.  

Makedonya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Üsküp mutlaka  ilk durağın olsun. Vardar nehri kenarına kurulu olan şehir, hem vizesiz hem ucuz hem de yakın.

3.Arnavutluk

Balkanların en ucuz tatil destinasyonlarından biri olan Arnavutluk dünyanın dört bir yanından birçok turisti cezbediyor.

Karadağ-Sırbistan ve Makedonya arasında kalan bu ülke adet bir geçiş güzergahı niteliğinde. Deniz-kum-güneş için Durres veya Flora senin için güzel bir rota olabilir. Gezmek için 2 gün ideal bir süredir.

3.Ukrayna

Ukrayna’nın başkenti Kiev, Avrupa’nın “en ucuz” başkentlerinden biri olarak gösteriliyor. Buna ek olarak güzel doğası, zengin kültürü ve çok sayıda turistik alanlarıyla çok rağbet edilen noktalardan biridir. Vize istemeyen ülkelerden olması da cabası!

Odessa ve Lviv diğer önemli şehirleridir.Eğer deniz kenarında tatil yapmak istiyorsan, Odessa’yı ve Karadeniz sahilinde yer alan plajları ziyaret edebilirsiniz.

4.Sırbistan

Sırbistan, Avrupa’nın güneyinde, Karadağ, Bosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan ve Makedonya’ya komşu  bir Balkan ülkesidir. En meşhur şehri olan Belgrad gece hayatıyla ünlenmeye başlamış bir şehirdir.

Bu özelliğinin yanısıra Belgrad birçok uygarlık tarafından feth edildiği için zengin bir tarihe sahiptir.O yüzden sokakları, meydanları ve parkları ile görülmesi gereken sevimli bir şehir ve aynı zamanda vize istemeyen ülkeler içerisinde en cazip olanı.

5.Tayland

Beyaz kumlu plajlara, özenle inşa edilmiş tapınaklara, inanılmaz sokak yemeklerine ve güçlü bir kültürel mirasa ev sahipliği yapan Tayland, herkes için bir şeylere sahip olan yerlerden biridir.

Zengin kültürel mirası, sakin ve temiz plajları ve gece partileriyle ünlü olan Tayland Güneydoğu Asya’daki saklı cennetlerden biridir. Phuket, Koh Phangan, Koh Samui, Bangkok ve Chaing Mai gibi önemli yerlerini mutlaka ziyaret etmeyi unutmayın.

Bangkok’da 2-3 gün, Phuket’de 3-4 gün, Koh Samui ve Koh Phangan’da 1 hafta, Pattaya’da 2-3 gün ve Chaing Mai’de ise 2 gün kalabilirsin. Tayland’a kadar gelmişken de; kuzeyde Myanmar (Vize istiyor), doğuda Kamboçya (Kapıda kolay vize alabilirsin.) ve Laos (Vize istiyor,) güneyde ise Malezya (Vizesiz) durağın olabilir.

6.Filipinler

Boracay’ın beyaz kumlu plajlarından, Palawan‘ın deniz kıyısındaki kayalıklarına kadar, bu mütevazi ada ülkesini, ziyaret ettiğin diğer yerlerden daha fazla seveceksin! Türkiye’den vize istemeyen ülkeler arasındadır.

Turistler için en yoğun sezon, yaz aylarında genellikle mart ayından mayıs ayına kadardır. Bu dönem genellikle ziyaret etmek için en pahalı zaman aralığıdır.

Filipinler’de yemek oldukça ucuz. 1 $ ‘a bile yemek satın alabilirsin. Filipinliler, yemek yemeyi çok severler, böylece ülkenin her yerinde çok şahane yemekler bulma şansınız yüksektir. Daha önce senin için Filipinler’deki en iyi 5 adayı listelemiştik. Şimdi linke tıklayarak göz atabilirsin.

7.Endonezya

17.000’den fazla ada, 300 etnik köken ve sayısız doğal manzaraya sahip olan Endonezya Asya’nın ziyaret akınına uğrayan ülkelerinden biridir. Görkemli dağları, muhteşem tapınakları ve çok sayıda plaja sahip olan ülke gezginler için birçok olanağa sahiptir.

İnsanlar çok cana yakınlar ve ülke yüzlerce etnik gruba ev sahipliği yapıyor.Vizeli olan bu ülkeye girişte çok kolay vize alabilirsin.

Bayram tatiliniz yaklaşırken aklınızda bir seyahat düşüncesi dolanıyor olabilir. Vize masrafları canınızı sıkıyorsa diye senin için vizesiz gidilebilen ülkeleri derledik. Eğer seyahat planını yaparsan Glocalzone ‘a ekleyip yurtdışından ürün isteyenlere ürün getirerek para kazanmayı unutma.

Diğer yazılarımız da ilgini çekebilir

 
 

Duty Free Nedir? Duty Free’den Ne Satın Alınabilir?