Japonya’dan Ne Alınır: 16 Hediyelik Ürün

Japonya, geleneksel hediyelik eşyalardan en yeni elektronik ve moda markalarına kadar her şeyi satan zengin mağazalara sahip bir alışveriş cennetidir. Yakın zamanda Japonya seyahatiniz varsa ve Japonya’dan ne alınır diye düşünüyorsan bu yazı sana yardımcı olacak. Bu sayede Tokyo’dan ne alınır sorusunun cevabını bilerek gidecek ve istediğin o ürünleri alabileceksin. İşte Japonya’dan alınabilecek 16 hediyelik ürün!

Japonya'dan ne alınır?
Japonya’dan Ne Alınır: Japonya Hediyelik Eşyalar

Eğer yakın zamanda Japonya seyahatin yoksa veya Japonya’ya gitmek senin için çok masraflıysa ama Japon ürünlerini de almak istiyorsan üzülme! Glocalzone gezginleri ile istediğin Japon ürününü getirtebilirsin!

1. Tokyo Banana

Tokyo Banana, Japonya hediyelik eşyaların en başında gelir
Tokyo Banana

Japonya’dan alınabilecek ilginç şeylerden ilki şeker ve atıştırmalıklar! Japon atıştırmalıkları dünya çapında oldukça ünlü. Damak zevkinize hitap edecek birçok farklı aromalı atıştırmalık ve şekerlemeler bulabilirsin. Örneğin, resimdeki Tokyo Banana, yılda 40 milyar yen satışa sahip.

Kabarık pandispanya, bağımlılık yapan muz aromalı krema ile doldurulur. Ayrıca çilek, karamel aromalısı da mevcut. Dahası Tokyo İstasyonu veya Tokyo Skytree gibi farklı lokasyonlarda sınırlı sayı da ürünler de sunmaktadır.

2. Matcha Ürünleri

Matcha, özel olarak yetiştirilen ve işlenen öğütülmüş bir yeşil çay tozudur. Özellikle Japonya’nın geleneksel ürünü olan Matcha çayı klasik Japon çay seremonilerinde kullanılırdı. Fakat gelişen teknoloji ile Matcha birçok üründe bulunabiliyor.

Güçlü bir antioksidan olarak bilinen Matcha çayı(yeşil çaya göre 3 kat daha fazla antioksidana sahip), hem metabolizmanın hızlanmasına hem stresin azalmasına hem de odaklanmanın artmasına katkıda bulunuyor. Matchanın sağladığı daha fazla katkıya buradan bakabilirsiniz.(Geleneksel Japon evlerinde eksik olmayan Matcha çayının bu etkilerini, insanlarda görmek mümkün!)

Japonya'nın en geleneksel ürünlerinden Matcha
Matcha, Japonya’nın en popüler ürünlerinden birisi

Matcha o kadar popüler ki, bildiğin tüm markaların Matchalı ürünlerine denk gelmem mümkün. Örneğin; matchalı oreo, matchalı kurabiyeler, matchalı börekler, Pretz, Pokki ve daha fazla ürünü görmek mümkün.

1000 Yen(10 dolar)’den başlayan fiyatlarla çeşit çeşit matcha ürünlerini satın alabilirsin. Saf matcha çayı alabileceğin gibi matchalı yiyeceklerden satın alarak bu özel ürünleri getirebilirsin!

Eğer yakın zamanda Japonya seyahatin yoksa ama bu ürünlere ulaşmak istiyorsan, Glocalzone gezginleri ile istediğin ürünü getirtebilirsin!

3. MUJI Ürünleri

Japonya’dan alınabilecek ilginç şeylerden bir diğeri MUJI ürünleri! MUJI, minimalistlerin çok seveceği basit, güzel tasarlanmış ürünler satıyor. Ayrıca Japonya’daki fiyatlar uluslararası mağaza konumlarında bulacağınız fiyatlardan daha ucuz. Ve seçenek New York veya San Francisco’da ki mağazasından çok daha fazla.

Minimalistlerin bir numaralı markası: Muji

Son zamanlarda birçok influencerda gördüğün o MUJI ürünler sen de bir tık ile sahip olabilirsin. Hemen Glocalzone’u indir ve Glocalzone gezginlerinden talep et!

4. Elektronik Ürünler

Japonya denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden birisi de teknolojik ve elektronik ürünlerdir. Teknolojinin başkenti olarak bilinen Tokyo’da, Tokyo’dan ne alınır sorusuna elektronik ürünler demezsek büyük bir hata yapmış olurduk. Peki neden elektronik ürünler?

Birçok yeni ürüne ilk olarak buradan erişmek mümkünken bir diğer önemli konuda diğer ülkelere göre daha ucuz olmasıdır. Peki hangi ürünlerdir bunlar?

Fotoğraf Makinesi

Fotoğraf Makinesi
Japonya’nın en popüler teknolojik ürünlerinden birisi fotoğraf makineleri

Japonya’dan daha iyi fotoğraf makineleri üretebilen bir yer var mı? Bizce yok. İster amatör fotoğrafçı ol istersen profesyonel olarak fotoğrafçılık ile uğraşıyor ol Japonya’da kendine en uygun kamerayı en uygun fiyatıyla bulabilirsin!

Nikon, Canon, Sony, Fujifilm, Panasonic, Sony ve daha fazlası… Birçok büyük marka en yeni fotoğraf makinesi ürünlerini ve aksesuarlarını ilk olarak Japonya’da sergiliyor ve genellikle Japonya’da diğer ülkelere göre çok daha ucuza satılıyor.

Japonya hediyelik eşyalar listesinin bir numaralı ürünü: Kulaklık

Kulaklıklar ve Hoparlör

Kulaklıklar ve hoparlörler gibi ses cihazları da Japonya’da alışveriş yapmak için harika şeylerdir. Sadece kalitesi iyi değil, aynı zamanda çeşitliliği de etkileyici. Bir elektronik mağazasında çeşitli tasarım ve modellerde 100’ün üzerinde kulaklık bulabilirsin. 

Audio Technica, Pioneer, JVC ve YAMAHA özellikle popüler markalardır. Taşınabilir hoparlörler, günümüzde seyahat için olmazsa olmazlardan biridir. Yani bir tane almayı düşünüyorsan, Japonya alışveriş yapmak için doğru yer. Tıpkı kulaklıklar gibi, çeşitli fiyat aralıklarında birçok hoparlör çeşidi de var.

Kısacası, Japon menşeili birçok elektronik ürün Japonya’da diğer ülkelere göre hem daha fazla çeşide sahip hem daha ucuz fiyata ulaşma imkanına sahip. Bu yüzden, Tokyo’dan ne alınır diyorsanız hemen elektronik ürünlere göz at!

Not: Japonyadaki bir çok elektronik ürün, Japonya’ya göre üretilmiş. Bu yüzden ürünleri satın alırken uluslararası geçerliliğe sahip bir garanti belgesine sahip olduklarına emin ol!

5. Ema

Ema, dilek tahtası.
Ema, Japonlar için çok önemli bir yere sahiptir.

Japonya’dan alınabilecek ilginç şeylerden diğeri ise, Ema. Ema en çok tercih edilen hediyelik eşyalar arasında. 

Ema, tapınaklarda dua ya da dileklerin yazıldığı küçük ahşap plaklardır. Aslında Ema daha sonra tapınağa asılarak bırakılır ve burada kami(ruhların veya tanrıların) tarafından alınacaklarına inanılır. Fakat Japonyadan ne alınır sorusuna çok ilginç bir hediye olacaktır Ema. Bu yüzden eğer istiyorsan bir tane tapınağa asabilirsin ama kesinlikle bir tane de buraya getirmelisin!

Ema’yı herhangi bir tapınaktan satın alabilirsin. Fiyatları ise oldukça cüzi bir rakamdır.

6. Mangalar ve Animeler

Animeseverler için cennet ülke Japonya

Japonya’nın merkezi olan Animelerden ve mangalardan bahsetmesek olmazdı. Zaten Japonya’ya gittiğinde her yerde anime ve manga dükkanları ile karşılacak, hatta gittiğin mekanlarda bile anime cosplayleri ile karşılaşacaksın!

Eğer iyi bir anime veya manga fanıysan, Japonya senin için cennet!

Sana Japonya’dan ne alınır demeye gerek yok, sen ne alacağını biliyorsundur! Başka ülkelerde bulamadığın birçok mangaya burada erişebilirsin. Hem Japonca dili varken birçok yerde İngilizce versiyonlarını bulman da mümkün!

Japonya’nın en popüler ürünlerinden birisi de Anime figürleri. Eğer sevdiğin bir anime varsa, onun figürünü satın almayı unutma!

Sevdiklerine yapabileceğin en güzel hediyelerden birisi de bu olacaktır. Çünkü Japonya’daki Anime figürlerinin birçoğu başka ülkelerde bulunmuyor!

7. Kimono

Geleneksel kıyafetleri Kimono

Japonyaya gidip Tokyo’dan ne alınır diye soruyorsan aklına ilk olarak gelmesi gereken şey Kimono’dur. Çünkü hem geleneği hem kültürü temsil eder. Kimono’suz bir Japonya seyahati düşünülemez! Onlarca farklı ürün önerisi olsa da belki de Japonya’dan ne alınır sorusunun en önemli cevabıdır Kimono. Peki ama Kimono nedir ve neden bu kadar önemli?

Kimono, Japonların geleneksel kıyafetidir. Ki(giymek) ve mono(şey) kelimelerinden türeyen Kimono, geleneksel uzun kıyafete verilen isimdir.

Çeşit çeşit kimonolar görmek mümkündür ama burada dikkat edilmesi gerekilen en önemli konu Kimononun pamuk veya polyester olması.

Pamuk Kimono özellikle özel günlerde giyilir, polyester kimono ise günlük olarak giyilebilir. Fiyatları 3800 YEN’den başlayıp kalitesine göre gidebilmektedir(Temmuz 2022’ye göre 480 Türk Lirası).

8. Yeşil Çaylı KitKat

Başka hiçbir ülkede bulunmayan o lezzet!

Matcha ürünlerinden bahsetmiştik, işte bir o kadar farklı bir ürün olan yeşil çaylı Kitkat. Green tea KitKats arkadaşlar, aile ve iş arkadaşları için mükemmel bir hediyedir. Ayrıca lezzetli, ucuz ve kolay bir şekilde ulaşabilirsin. İndirimli ürünleriyle ünlü Don Quixote veya Konbini (Japon market) her zaman stokta yeşil çay Kit Kats şeker poşetlerine sahiptir.

Eğer kutuları tek tek hediye olarak vermek istiyorsan, havaalanından satın almanı öneririz. Bu sayede sakura (kiraz çiçeği), wasabi, çilekli cheesecake, adzuki fasulyesi, vb. gibi eşsiz ve mevsimsel olarak mevcut olan lezzetlerden birini seçebilirsin.

9. Havlu

Japonya’nın en temel unsurlarından birisi: Havlular

Japonya’dan alınabilecek ilginç şeylerden birisi de havlu. O-Shibori’den( misafirlere verilen havlu) Sento’ya( banyo havlusu) kadar havlular Japonya’da oldukça önemli bir yere sahip.

Buna ek olarak Japon kültüründe misafirleri iyi ağırlamanın bir simgesidir havlu. Imabari şehri ise, kaliteli ve organik havlularıyla ünlüdür.

Havlu, ne kadar farklı olabilir diyorsan Japonya’dan ne alınır listesinin ilk sırasına havlu yazmayı unutma!

İklimin – ekstra saf Sojagawa Nehri suyu ile birlikte – pamuğun yumuşaklığını ortaya çıkardığı söyleniyor.

10. Mutfak Eşyaları

Japonya mutfak aletleri
Japonya hediyelik eşyalar

Kappabashi Caddesi şefin cennetidir. Ueno ve Asakusa arasında yer alan bu restoran ve mutfak eşyaları tedarikçisi, sanayi tipi tencere ve tavalardan sahte plastik yiyeceklere kadar her şeyi satıyor.

Örneğin; Taiyaki (balık şeklindeki gözleme) yapım aleti, seramik bir güveç, farklı formlarda ızgaralar veya tencere seti alabilirsin. Şef arkadaşların bu hediyelere bayılacaktır!

11. Sempatik Aksesuarlar

Kawaii’nizi Harajuku mahallesinden edinin. Takeshita Caddesi, çok büyük puantiyeli kafa bantları, farklı şekillerde telefon kılıfları veya Engrish sözlerini içeren geleneksel giysilerin bulunduğu dükkanlarla doludur.

Kutsushita ise çorap almak isteyenler için eğlenceli bir duraktır: kalın çoraplar veya kedi yüzlü dantel çoraplar ilgini çekiyorsa bu caddeyi mutlaka ziyaret et!

12. Vergisiz Lüks Markalar

Lüks markaları Japonya’da da bulabilirsin

Ginza ve Omotesando semtleri, en şık tasarımcı mağazalarına ve butiklere ev sahipliği yapar. Birinci sınıf tasarımcı ürünlerinin fiyatları döviz kuruna ve markaların fiyat politikalarına göre değişmektedir.

Büyük bir Chanel mağazasında alışveriş yapmayı kim istemez! Unutmadan vergi iadenizi almak için pasaportunuzu 5.000 yen üzerindeki alışverişlerinizde mutlaka gösterin.

13. Japon Kozmetik Ürünleri

Japonya kozmetik ürünleri
Japonya’nın en popüler kozmetik ürünleri

Japonya birçok konuda olduğu gibi kozmetik ürünleri konusunda da kendine özgü ürünlere sahiptir. Japonya’dan ne alınır denildiğinde Japon kozmetik ürünleri cevabı vermemek olmaz. Shiseido, Kanebo, Shu Uemura, Kose; Japonya’nın en popüler markalarından sadece birkaçı.

Hem fiyat olarak diğer ülkelere göre daha uygun fiyatlara sahip olmasından dolayı hem de başka ülkelerde bulunmayan kozmetik ürünlerine sahip olmasından dolayı Japon Kozmetik ürünleri Japonya’dan alınacak hediye listesinde önemli bir yere sahiptir.

14. Suribachi

Suribachi bir havan ve tokmak gibi bir öğütme kasesidir. Susam gibi çeşitli maddeleri öğütmek ve ezmek için kullanılırlar. İç sırtlarından ötürü, geleneksel havan ile karşılaştırıldığında çok daha kolay eziliyor malzemeler. Ayrıca, genellikle küçük ve süper sevimli.

15. Sneakers

Başka ülkelerde olmayan sneaker modelleri Japonya’da!

Japonya’ya seyahat ettiğinizde, bazı ürünlerin diğer ülkelere göre çok daha ucuz olduğunu fark edeceksin. Ve sneaker da bunlardan biri. ABC Mart gibi büyük franchise ayakkabı mağazalarında snekarları genellikle uygun fiyatlara bulabilirsin. Yani Japonya’dan ne alınır sorusunun bir diğer cevabı sneakerlar olabilir. Bu mağazalarda ayakkabılar hem daha uygun fiyatlı olurken aynı zamanda Adidas, Nike ve Onitsuka Tiger gibi popüler markalar da dahil olmak üzere birçok Japonya-Sınırlı modele sahipler.

Tokyo’daki, Adidas Brand Core Store Shinjuku’yu ziyaret etmeyi unutmayın. İçeride 2000’den fazla çeşit Adidas ürünü var!

16. Buhar kapları

Yemeklerini bu kaplar sayesinde buharda pişirebilirsin! Bu kapları Batı’da da edinebilirsin, ama Japonya’daki gibi olmaz. Ueno parkının yanındaki dükkanlardan satın alabilirsin. Özetle Japonya’dan alışılmadık bir şeyler almak istiyorsan, bu ilginç bir tercih olabilir.

Bu enteresan ürünleri satın alabilmen için Japonya’ya gitmene gerek yok! İstediğin ürünü seyahat eden insanlar aracılığıyla Glocalzone üzerinden sipariş verebilirsin.

Eğer bu yazı hoşuna gittiyse “Dubai’den Ne Alınır” yazısı da ilgini çekecektir, ona da kesinlikle göz atmayı unutma!