Kore’den Alabileceğin 15 Şey

Kore’den alabileceğin 15 şeyi Glocalzone olarak senin için derledik!

Kore, tarihi geçmişi, tüm yerel halkının sağlıklı yaşam tarzı, farklı güzellik anlayışı ve elektronik endüstrisinin gelişimi ile gezginler için harika bir yer. Alışveriş tutkunlarının listesinde ilk sırada yer alan Kore’den dönerken, harika Kore ürünlerini de getirmek isteyeceksin. Veya Glocalzone‘dan seyahat edenler aracılığıyla da harika ürünler sipariş edebilirsin. Senin için Kore’den alabileceğin şeylerden bahsettik bu yazımızda. İşte Kore’den alabileceğin 15 şey!

1- Tatlı Çoraplar

Kore’den alabileceğin şeylerden ilki: Tatlı çoraplar. Güney Kore’de nereye giderseniz gidin, cadde boyunca rastgele bir Kore mağazasında inanılmaz uygun fiyatlı ve değişik tasarımlara sahip çoraplar bulabilirsin.

Kore'den alabileceğin 15 şey

Hem uygun fiyatlı hem de estetik açıdan hoş olan bu çoraplar, aynı zamanda büyük arkadaş grupları için de harika hediye seçenekleri arasında.

2- Ginseng

Eski zamanlardan beri bilinen Kore Ginsengi, tıbbi özellikleri nedeniyle dünyaca ünlüdür. Dünyanın her yerinden insanlar bu sihirli kökü bulmak için Kore’ye geliyor. Muhtemelen alabileceğin en pahalı hediyelerden biri olmasına rağmen, kesinlikle en sağlıklılarından biri.

Ginseng, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi seven Korelilere vermek için harika bir hediyedir. Bu şifalı bitkiyi süpermarketlerde veya Namedaemun Market‘ten satın alabilirsin.

3- Kore Yastıkları

Kore yastıkları oldukça eşsiz ve harika hediyeler. Geleneksel olarak Koreliler karabuğday kabuğu ile doldurulmuş yastıkları kullanır. Herkesin kendine özgü kafa şeklini oluştururlar. Bu çok farklı türde bir rahat. Ve tamamen benzersiz bir hediye.

4- Hanbok

Kore’den alabileceğin şeylerden bir diğeri ise Hanbok! Hanbok Kore’nin geleneksel kostümüdür. Kimono Japonya için, Sari Hindistan için neyse Hanbok‘ta Kore için aynısıdır. Bu kostüm genelde çok özel günlerde ve kutlamalar sırasında Koreli kadınlar ve erkekler tarafından giyilmektedir.

Maliyet: Hanbok (üst ve alt) kumaş kalitesine bağlı olarak 130.000 – 700.000 Won arasındadır.

5- Elektronik Eşyalar

Kore, teknolojik aletlerin en büyük ihracatlarından biridir. Bilgisayar ve bilgisayar çiplerinden TV’lere, mikrodalga fırınlara ve stereo ekipmanlara kadar pek çok türde elektronik ürün mevcuttur.

Hatta şöyle ki Samsung’un en yeni modeli S10+ Güney Kore’de 2,260 TL. Türkiye’de ise 7,500 TL’ye satılıyor. Ayrıca mağazalarda ve Yongsan elektronik pazarında fiyatlar %30’a kadar indirimde olabilir.

Yerli ürünler 220 volt kullanırken çoğu ABD cihazı 120 kullanır. Çoğu elektronik mağazasında 220’den 110’a ve 110’dan 220’ye kadar transformatörler bulabilirsin.

6- Son & Park Tonik (30$)

Bu şaşırtıcı derecede nemlendirici tonik, cildini kışa hazırlaman da yardımcı olacak. Cildini nazik bir şekilde temizleyerek, ölü hücrelerden arındırıp canlı bir görünüm verir.

7- TONYMOLY Hello Bunny Parfüm Bar ($14)

Bu canlandırıcı, stick formunda ki parfümler, oldukça sevimli paketlere sahip!

8- Dr. Jart+ Water Replenishment Cotton Sheet Maskesi ($7.50)

Kore cilt bakımı temel olarak yaprak maskesinin öncülüğünü yaptı. Dr. Jart + ‘ın bu yüksek nemlendiricili maskeleri en iyisi. Donukluktan kurtulmak ve yarım saatten daha kısa bir sürede cildine aydınlık vermek istiyorsan bu maske tam sana göre!

9- MISSHA All Around Safe Block Sprey Sun Milk SPF 50 ($17)

Bu sprey güneş kremi bugüne kadar denediğimiz en iyilerinden biri: hafif ve ferahlatıcı bir koku ve yüksek SPF ile yapışmaz. Bundan daha iyi ne olabilir?

10- Banila Co. It Radiant! Hydrogel Sheet Maske ($5)

Bu muhteşem jel maske, gözleri rahatlatmak, şişkinliği azaltmak ve parlaklık sağlamak için harikadır. En iyi sonuçlar için haftalık kullanın – bir ay sonra değişime inanamayacaksın.

11- Too Cool for School Dinoplaz Lip Balm ($15)

Bu güzel renklendirilmiş, nemlendirici dudak balmı sadece hayallerindeki mükemmel öpücüğü vermekle kalmaz, aynı zamanda şimdiye kadar gördüğün en tatlı ambalajda gelir.

12- Etude House Play Nail Stickers ($4)

Manikürüne biraz eğlence eklemek ister misin? O zaman bu stickerslar tam senlik!

13- IOPE Air Cushion Sunblock xp

Bu tüy kadar hafif fondöten, cildinde kaybolarak, sana inanılmaz derecede mükemmel bir ten rengi veriyor.

Diğer yazılarımız da ilgini çekebilir

İngiltere’den Ne Alınır?